Cazul bebeluşilor infectaţi cu stafilococ: Alţi patru copii, internaţi la Spitalul Gomoiu. În total, 34 sunt confirmaţi

Patru bebeluşi, născuţi la Maternitatea Giuleşti, sunt internaţi în Spitalul Clinic de Copii “Doctor Victor Gomoiu”, anunţă ASSSMB, precizând că unul dintre aceştia prezintă semne de infecţie cu stafilococ auriu meticilino rezistent.

305 afișări
Imaginea articolului Cazul bebeluşilor infectaţi cu stafilococ: Alţi patru copii, internaţi la Spitalul Gomoiu. În total, 34 sunt confirmaţi

BEBELUŞII infectaţi cu stafilococ: Alţi patru copii, internaţi la Spitalul Gomoiu. În total, 34 sunt confirmaţi

“Doar unul dintre bebeluşi prezintă semne cutanate de infecţie cu stafilococ auriu meticilino rezistent. Dintre ceilalţi trei copii, internaţi pentru alte simptomatologii, doi sunt purtători de stafilococ şi al treilea este în curs de testare”, se arată într-un comunicat trimis de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

De asemenea, alţi 31 de copii, născuţi la Maternitatea Giuleşti, au fost diagnosticaţi cu stafilococ auriu meticilino rezistent şi au fost internaţi la spitalul „Grigore Alexandrescu”.

Primele rezultate ale analizelor de la Maternitatea Giuleşti, transmise publicităţii vineri seară, arată că a fost depistat stafilococ auriu pe scutecul unui copil internat într un salon de normoponderali, dar şi s-au găsit şi germeni mezofili şi hemolitici într-un salon de leuze, arată Ministerul Sănătăţii.

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu” Bucureşti să sisteze internările începând din data de 30 noiembrie după scandalul bebeluşilor infectaţi cu stafilococ auriu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici