Cazul Estera: Cercetările continuă, la un an de la violarea şi uciderea fetiţei de 5 ani din Baia Mare

Anchetatorii din Maramureş continuă cercetările în dosarul Esterei, o fetiţă de 5 ani, din Baia Mare, violată şi ucisă. La împlinirea unui an de la decesul fetei, noi probe genetice au fost trimise la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” Bucureşti.

1332 afișări
Imaginea articolului Cazul Estera: Cercetările continuă, la un an de la violarea şi uciderea fetiţei de 5 ani din Baia Mare

Cercetările continuă, la un an de la violarea şi uciderea Esterei, o fetiţă de 5 ani din Baia Mare

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, Bogdan Gabor, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că dosarul este foarte complex, fiind audiate sute de persoane.

„Dosarul nu este închis, după un an nu avem un autor, dar cercetările sunt continuate în cauză, fiind vorba de un dosar de omor, iar omorul este imprescriptibil. Chiar săptămâna trecută s-au făcut nişte acte de urmărire penală. În această cauză, care este una foarte complexă, au fost audiate sute de persoane şi au fost prelevate numeroase probe ADN. Ca un element de noutate, a fost dispusă o nouă expertiză medico-legală genetică la Institutul Naţional de Medicină Legală <<Mina Minovici>> Bucureşti, poate specialiştii de acolo reuşesc să găsească nişte variante ştiinţifice care să ne ducă undeva. S-au mai efectuat expertize genetice în acest dosar, dar apelăm şi la alţi specialişti, încercăm şi alte variante”, a spus Gabor.

Potrivit acestuia, cea mai mare problemă în acest dosar este faptul că, până când a ajuns Poliţia la locul faptei, acolo a intrat foarte multă lume, astfel că acesta a fost contaminat.

Estera, o fetiţă de 5 ani, a fost violată şi ucisă în Baia Mare în seara de 30 aprilie 2018.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici