Cazul gravidei de 240 kilograme, premieră mondială?

Gravida care cântăreşte 240 de kilograme şi care a adus pe lume o fetiţă, joi dimineaţă, este primul caz de acest fel din România şi poate chiar din lume, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), doctorul Bogdan Popescu.

123 afișări
Imaginea articolului Cazul gravidei de 240 kilograme, premieră mondială?

Cazul gravidei de 240 kilograme, premieră mondială? (Captura video)

"În spitalul bucureştean au existat cu certitudine mai multe cazuri de femei cu greutate mai mare de 100 kg", a declarat, la rândul lui, şeful Clinicii de obstretică-ginecologie, Valeriu Horhoianu.

Unul dintre aceste cazuri este cel al unei gravide care cântărea 180 de kilograme.

Femeia de 240 de kilograme a născut, joi dimineaţă, prin cezariană, medicii optând pentru această variantă, deoarece ritmul cardiac al fătului scăzuse.

Mama si fetiţa sunt stabile, femeia urmând să fie atent monitorizată din cauza problemelor multiple de sănătate pe care le are.

Femeia a fost dusă de la Craiova la unitatea sanitară din Capitală, întrucât masa din sala de operaţii de la spitalul craiovean nu poate susţine mai mult de 170 de kilograme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici