Cazul Hardy Chauncey: Avocatul agresorului susţine că planează dubii serioase cu privire la vina clientului său

Avocatul lui Ionuţ Tănăsoaia a susţinut vineri în faţa instanţei că există dubii cu privire la vina clientului său, după ce Parchetul a anunţat că se fac cercetări pentru ucidere din culpă faţă de personalul medical de la Giurgiu în cazul Hardy Chauncey, lovit cu pumnul într-o discotecă.

902 afișări
Imaginea articolului Cazul Hardy Chauncey: Avocatul agresorului susţine că planează dubii serioase cu privire la vina clientului său

Cazul Hardy Chauncey: Avocatul agresorului susţine că planează dubii serioase cu privire la vina clientului său (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Judecătorii Curţi de Apel Bucureşti l-au întrebat pe Ionuţ Tănăsoaia dacă l-a lovit pe Hardy Chauncey, acuzatul admiţând că i-a dat un pumn în faţă.

Tănăsoaia a invocat faptul că a intervenit ca urmare a faptului că baschetbalistul american s-a dus la masa cumnatului său, pe care l-a îmbrâncit. Americanul i-ar fi "pus mâna în gât" şi l-ar fi împins pe Tănăsoaia, motiv pentru care acesta i-a tras un pumn în faţă.

Baschetbalistul a căzut, suferind un traumatism cranio-cerebral grav, nesesizat la timp de medici, potrivit anchetatorilor.

Astfel, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu "s-au sesizat din oficiu, în 13 octombrie 2011, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă,de către personalul medical implicat în serviciile de asistenţă medicală în cazul sportivului Hardy Chauncey de la CSS Giurgiu". "Sesizarea din oficiu s-a întemeiat pe concluziile Raportului de control al Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu, care relevă nerespectarea obligaţiilor de acordare a serviciilor de asistenţă medicală şi a dispoziţiilor protocoalelor de transfer inter-clinic a pacientului, ce aparţin unităţii de primiri urgenţe din Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă Giurgiu", a informat joi Biroul de presă al Ministerului Public.

Avocatul lui Tănăsoia susţine că nu pot exista două persoane acuzate de aceeaşi crimă şi că planează dubii serioase faţă de acuzaţia adusă clientului său, întrucât aruncă vina pe medici, care "mai bine de cinci ore l-au lăsat de izbelişte" pe sportivul american.

"Orice dubiu ce planează într-o cauză penală profită persoanei suspectate", a afirmat avocatul Emil Vucă, solicitând instanţei înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea de interdicţie de a părăsi localitatea pe parcursul cercetărilor.

Curtea de Apel Bucureşti a judecat, vineri, recursul lui Ionuţ Tănăsoaia, agresorul lui Chauncey Hardy, la decizia de arestare preventivă pentru lovituri cauzatoare de moarte, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, dispusă de Tribunalul Giurgiu.

Ionuţ Adrian Tănăsoaia a fost arestat preventiv luni, pentru 29 de zile, în urma unei decizii a Tribunalului Giurgiu.

Decizia a fost contestată de Ionuţ Tănăsoaia la Curtea de Apel Bucureşti, care va decide dacă îl lasă liber sau va fi cercetat în continuare în arest preventiv.

Scandalul în urma căruia Chauncey Hardy a decedat a izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3.30, în clubul Emotionne din Giurgiu, după ce baschetbalistul american, în vârstă de 23 de ani, ar fi vrut să danseze cu nişte tinere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici