Cazul pacientei care a luat foc la Floreasca | Mircea Beuran: Nu a căutat nimeni să muşamalizeze. Finalizând operaţia, am parafat protocolul

Mircea Beuran a spus că semnătura lui apare pe protocolul de operaţie chiar dacă a intrat în sală după ce trecuse incidentul în care pacienta a ars, deoarece el a încheiat intervenţia chirurgicală. Nu s-a dorit muşamalizarea cazului, iar astfel de situaţii nu sunt singulare în chirurgie, spune medicul.

1227 afișări
Imaginea articolului Cazul pacientei care a luat foc la Floreasca | Mircea Beuran: Nu a căutat nimeni să muşamalizeze. Finalizând operaţia, am parafat protocolul

Cazul pacientei care a luat foc la Floreasca | Mircea Beuran: Nu a căutat nimeni să muşamalizeze. Finalizând operaţia, am parafat protocolul (Foto: Pixabay)

Mircea Beuran a explicat de ce semnătura lui apare pe protocolul de operaţie, chiar dacă nu a fost în sală atunci când a luat foc pacienta.

„Am intrat în programul operator după ce trecuse evenimentul, iar pacienta fusese mutată într-o ală sală. Echipa am găsit-o speriată, şocată de evenimentul respectiv, am continuat operaţia şi am finalizat-o. Este firesc că în clipa în care am intrat într-un bloc operator, am făcut o intervenţie, e reintervenţie. Prin fişa postului, şeful de secţie, calitate pe care o am, trebuie s-o facă. În condiţiile acestea, am parafat protocolul operator. Au existat încă doi chirurgi. Regula este ca cel cu grad cel mai mare - operând şi finalizând operaţia am pus această parafă”, a spus acesta la Digi24.

Imediat după intervenţie, medicul a luat legătura cu managerul spitalului, cu directorul medical, cu coordonatorul blocului operator şi cu familia.

„Nu a căutat nimeni nici să muşamalizeze, nici să ascundem lucrul acesta”, a mai spus medicul.

Beuran a reiterat faptul că atunci când a fost informat de echipa sa că pacienta a luat foc era în maşină, se deplasa spre spital.

„Mi s-a spus că bolnava a fost scoasă din sala respectivă, mutată în altă sală operatorie şi continau, pentru că ei nu finalizaseră prima intervenţie. Ei continuau să facă hemostaza, oprirea unui vas de sânge care inunda spaţiul intraperitoneal”, mai explică medicul.

Întrebat care ar putea fi explicaţia pentru incidentul petrecut în sala de operaţii, Beuran a precizat că la răspuns trebuie să răspundă echipa tehnică după ce face o evaluare a aparatelor folosite.

”(Echipa tehnică, n.r.) Să verifice anumite lucruri, pentru că nu este un caz singular. Se cunosc şi în literatura de specialitate evenimente care se produc la folosirea acestor echipamente de electrochirurgie. (...) Eu personal, în afară de un singur eveniment, nu am avut (în trecut, n.r.). La echipa mea (s-a intâmplat, n.r.) era un altfel de arsură, nu e arsură prin foc”, a spus medicul.

Incidentul menţionat s-a petrecut în urmă cu mulţi ani şi a fost raportat la acel moment.

Mircea Beuran mai spune că aparatul folosit zilele trecute este unul foarte nou, de cel mult o lună.

„Eu am acţionat şi am terminat operaţia. Procedura a fost începută. Chirurgul care a început operaţia nu are arsura în zona lui de lucru. Chirurgul şi-a făcut treaba. Celălalte segmente de lucru trebuie investigate şi vom vedea”, a mai explicat medicul.

Beuran a mai subliniat că nimeni nu l-a sunat pentru a i se lua declaraţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
beuran,
floreasca,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici