Cazul Sorinei Pintea schimbă legislaţia din România. Modificările anunţate de Marcel Vela

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, joi, că va schimba legislaţia în ceea ce priveşte condiţiile în care sunt transportate persoanele bolnave din arest către spital. Decizia vine după scandalul provocat de imaginile cu Sorina Pintea transferată cu cătuşe la mâini.

7955 afișări
Imaginea articolului Cazul Sorinei Pintea schimbă legislaţia din România. Modificările anunţate de Marcel Vela

Cazul Sorinei Pintea schimbă legislaţia

Marcel Vela a declarat că va modifica condiţiile de transfer a persoanelor aflate în închisoare, după ce DNA a spus că nu are nicio legătură cu incidentul şi că responsabilitatea este la poliţie.

Ministrul a spus că medicul centrului de detenţie va fi cel care va decide dacă persoana poate fi transferată cu sau fără cătuşe.

„Un medic realizează profesional şi poate spune că acest om nici nu doreşte să evadeze, nu este în siţuaţia medicală de a pune în pericol siguranţa escortelor”, a declarat, joi, Marcel Vela.

Ordinul de ministru privind aceste modificări este deja în transparenţă decizională pe site-ul Ministerului de Interne, conform lui Marcel Vela.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici