Cazuri de menigită virală, înregistrate în ultimele zile în zece şcoli din judeţul Suceava

Doi elevi şi un preşcolar din satele sucevene Doroteia şi Plutoniţa au fost diagnosticaţi cu meningită acută virală, numărul unităţilor de învăţământ sucevene unde în ultima perioadă au fost semnalate astfel de cazuri ajungând la zece.

187 afișări
Imaginea articolului Cazuri de menigită virală, înregistrate în ultimele zile în zece şcoli din judeţul Suceava

Cazuri de menigită virală, înregistrate în ultimele zile în zece şcoli din judeţul Suceava (Imagine: Oviu Matiu/Mediafax foto)

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, trei copii din satele sucevene Doroteia şi Plutoniţa au fost diagnosticaţi cu meningită acută virală, doi dintre ei fiind elevi ai Şcolii generale din Doroteia, iar al treilea este preşcolar la Grădiniţa Plutoniţa.

Reprezentanţi ai DSP Suceava au mers în zonă pentru instituirea măsurilor specifice în astfel de situaţii.

Sursa citată precizează, de asemenea, că în cursul zilei de miercuri a fost internată, cu meningită virală, o elevă în vârstă de 7 ani de la Şcoala nr. 11 din municipiul Suceava, unde au mai fost semnalate alte două cazuri de meningită.

În această unitate de învăţământ urmează să fie făcută o dezinfecţie generală în cursul după-amiezii de joi.

Până în prezent, în zece unităţi de învăţământ din judeţul Suceava, cinci grădiniţe şi cinci şcoli, s-au înregistrat cazuri de meningită acută virală.

Autorităţile sanitare solicită ca în toate unităţile de învăţământ să fie intensificate măsurile de educaţie sanitară a copiilor pentru respectarea regulilor de spălare corectă a mâinilor, de aprovizionare a unităţilor şcolare cu cantităţi suficiente de săpun lichid şi prosoape de hârtie.

Totodată, autorităţile sanitare recomandă ca personalul administrativ să fie instruit şi supravegheat de conducerile unităţilor şi de medicii arondaţi acestor şcoli şi grădiniţe pentru curăţenie şi dezinfecţie şi pentru depozitarea şi distribuirea corectă a produselor alimentare din Programul Guvernului "Laptele si cornul".

Totodată, DSP Suceava mai recomandă ca pentru colectivităţile de copii preşcolari şi şcolari să existe sursă sigură de apă, săpun lichid, prosop de hârtie la grupurile sanitare şi în clasă, să fie utilizate pahare de unică folosinţă şi să se efectueze dezinfecţia atentă a veselei pentru unităţile care au cantine.

La Suceava, primele cazuri de meningită virală au fost înregistrate la Grădiniţa 1-2-3 din municipiul reşedinţă de judeţ. Potrivit DSP, la această grădiniţă au fost înregistrate 18 cazuri, 17 dintre pacienţi fiind copii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici