Cazurile COVID din SUA ar putea fi de 30 de ori mai mari decât cele raportate: Ne jucăm cu focul

Cazurile COVID din SUA ar putea fi de 30 de ori mai mari decât cele raportate. "Pur şi simplu nu ştim la ce ar putea duce COVID în viitor... Ne jucăm cu focul", spune un medic.

706 afișări
Imaginea articolului Cazurile COVID din SUA ar putea fi de 30 de ori mai mari decât cele raportate: Ne jucăm cu focul

Statele Unite se află acum în a patra cea mai mare creştere a cazurilor COVID, potrivit numărătorii oficiale de cazuri, dar experţii cred că incidenţa reală este mult mai mare.

America are o medie de aproximativ 94.000 de cazuri noi în fiecare zi, iar spitalizările sunt în creştere din aprilie, deşi rămân mult mai mici faţă de vârfurile anterioare.

„S-ar părea că numărătoarea oficială a cazurilor subestimează adevărata povară a infecţiei de aproximativ 30 de ori, ceea ce este o surpriză uriaşă", a declarat Denis Nash, unul dintre autorii unui prim studiu privind valul de cazuri din New York.

Aproximativ unul din cinci - 22% - dintre newyorkezii adulţi au avut probabil COVID între 23 aprilie şi 8 mai, potrivit studiului. Însemnă că 1,5 milioane de adulţi din oraş au avut COVID într-o singură perioadă de două săptămâni - mult mai mult decât numărătorile oficiale din acea perioadă.

În timp ce studiul s-a concentrat pe New York, aceste constatări pot fi valabile în restul ţării, a declarat Nash. De fapt, locuitorii din New York au probabil un acces mai bun la testare decât majoritatea ţării, ceea ce înseamnă că subevaluarea ar putea fi chiar mai gravă în altă parte.

„Este foarte îngrijorător. Pentru mine, înseamnă că abilitatea noastră de a înţelege cu adevărat şi de a devansa virusul este subminată", a spus Nash.

Mai mult de jumătate dintre pacienţii cu COVID chestionaţi au declarat, de asemenea, că nu ştiau despre Paxlovid, un antiviral care poate fi foarte eficient în prevenirea spitalizării şi a decesului în rândul persoanelor cu risc ridicat. Iar cei care au reuşit să aibă acces la Paxlovid sunt mai tineri, cu un acces mai bun la resurse, ceea ce semnalează că Paxlovid s-ar putea să nu ajungă încă la cei care au cea mai mare nevoie de el.

Diferenţele în ceea ce priveşte numărarea cazurilor pot explica, de asemenea, de ce mulţi oameni nu realizează că SUA se află acum în mijlocul unei epidemii grave, au declarat experţii. Chiar şi cei care sunt atenţi la cazuri probabil că nu realizează cât de răspândit este COVID în acest moment.

„Întotdeauna am ştiut că au existat subdimensionări. Nu am ştiut întotdeauna cu cât de mult au fost subcontorizate", a spus el. Dar, în ultimele luni, diferenţa pare să se mărească.

Echipa de cercetători a făcut un sondaj similar după primul val de Omicron şi a estimat că aproximativ 1,8 milioane de adulţi au avut probabil COVID între 1 ianuarie şi mijlocul lunii martie.

Această estimare a fost de aproximativ trei până la patru ori mai mare decât numărul oficial de cazuri în acea perioadă, a spus Nash - semnificativ mai mică decât diferenţa de 30 de ori pe care cercetătorii o observă acum.

Discrepanţa uriaşă dintre numărul estimat şi cel oficial de cazuri se datorează probabil creşterii numărului de teste la domiciliu, care de obicei nu sunt incluse în cifrele oficiale, precum şi oboselii cauzate de pandemie sau lipsei de informaţii, ceea ce îi determină pe unii oameni să nu se testeze deloc, chiar dacă au simptome sau au fost expuşi la virus.

Există, de asemenea, o "mare descurajare" pentru mulţi oameni de a se testa pentru COVID, a declarat Lara Jirmanus, medic de familie şi instructor clinic la Harvard Medical School. Americanilor li s-a spus că virusul este uşor şi că nu le va afecta viaţa, a spus ea, dar dacă sunt depistaţi pozitiv, trebuie să stea acasă la serviciu şi la şcoală.

Oficialii locali şi naţionali din domeniul sănătăţii publice trebuie să „ofere o imagine mai bună a ceea ce ar putea fi adevărata povară a COVID, astfel încât oamenii să poată lua aceste decizii în cunoştinţă de cauză", a declarat Nash.

„A decide pur şi simplu că este perfect în regulă ca toată lumea să fie infectată de trei-patru ori pe an în viitor cu un nou virus ale cărui efecte nu le înţelegem pe deplin este un risc uriaş, uriaş", a continuat ea. "Pur şi simplu nu ştim la ce ar putea duce COVID în viitor... Ne jucăm cu focul", a spus Lara Jirmanus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici