VIDEO  Ce a mâncat aventurierul care a supravieţuit în derivă prin Pacific timp de 2 luni

În aprilie, australianul Tim Shaddock şi câinele său, Bella, au pornit într-o aventură: o călătorie de peste 6.000 de kilometri, din oraşul mexican La Paz până în Polinezia Franceză.

2200 afișări
Imaginea articolului Ce a mâncat aventurierul care a supravieţuit în derivă prin Pacific timp de 2 luni

După o furtună, însă, urmele lor s-au pierdut. Furtuna a deteriorat instrumentele electronice, întrerupând legăturile radio şi lăsându-i pe cei doi în derivă prin Oceanul Pacific de Nord.

Două luni mai târziu, un elicopter i-a observat în largul coastei Mexicului. Shaddock (51 de ani) a fost găsit vizibil mai slăbit şi dezvăluia o barbă a la Robinson Crusoe. A fost trimisă o barcă de pescuit ca să-i recupereze. Salvatorii i-au găsit „în stare bună”.

Datorită echipamentului pe care îl avea la el, marinarul a putut să continue pescuitul, hrănind-o şi pe Bella. Dar fără a-şi putea găti prada, mănâncă-o crudă. Pentru a rămâne hidrataţi, a captat apa de ploaie.

Aşadar, au mâncat peşte crud şi au băut apă de ploaie, apa sărată din ocean putându-le provoca daune. De asemenea, s-au adăpostit sub baldachinul bărcii, evitând astfel insolaţia şi, mai ales, deshidratarea.

„Am nevoie doar de odihnă şi de mâncare bună, pentru că sunt de multă vreme singur pe mare”, a spus Shaddock, într-un videoclip obţinut de instituţia media australiană 9News.

Primul medic care l-a vizitat i-a descris parametrii drept „stabili”. Expertul în supravieţuire Mike Tipton crede că prezenţa câinelui ar fi putut fi decisivă.

Doza de „noroc” este de asemenea subliniată: urmărirea unei ambarcaţiuni atât de mici în imensitatea oceanului este un eveniment „mai mult unic decât rar”, potrivit lui Tipton.

Chiar şi condiţiile meteorologice au permis supravieţuirea prelungită: într-un mediu mai rece, a rezista atât de mult este de neconceput. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici