Ce a primit un bărbat în coletul în care trebuiau să fie artificii comandate pe Internet

Un bărbat din Târgu Secuiesc, judeţul Covasna, a comandat pe internet artificii, însă a primit în colet o sticlă de 2,5 litri, în care era un lichid incolor, astfel că poliţiştii au deschis o anchetă pentru înşelăciune în acest caz.

3622 afișări
Imaginea articolului Ce a primit un bărbat în coletul în care trebuiau să fie artificii comandate pe Internet

Ce a primit un bărbat în coletul în care trebuiau să fie artificii comandate pe Internet (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Covasna, Buzsi Andrea, un bărbat din Târgu Secuiesc a sesizat luni Poliţia municipiului cu privire la faptul că a primit un PET în locul unor artificii comandate pe internet.

Astfel, bărbatul a comandat, în 15 noiembrie, pe un site, mai multe artificii, iar după trei zile a ridicat coletul de la Oficiul Poştal Târgu Secuiesc, plătind ramburs suma de 110 lei.

După ce a ajuns acasă şi a desfăcut pachetul, a constatat că a primit un PET de 2,5 litri, conţinând un lichid incolor.

Potrivit lui Buzsi Andrea, poliţiştii fac cercetări în acest caz pentru înşelăciune.

Poliţia Covasna atrage atenţia că, o dată cu creşterea numărului de persoane din judeţ care fac cumpărături online, se înmulţesc înşelăciunile pe Internet. Poliţiştii atenţionează că vânzătorii online serioşi îşi afişează întotdeauna pe site coordonatele - numărul de telefon, adresa poştală şi cea electronică. În UE, companiile care vând online sunt obligate să ofere aceste informaţii şi aproape toate site-urile permit plata cu card bancar, iar companiile asigură protecţie împotriva utilizării frauduloase a datelor şi a cardului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici