CE a validat trei notificări ale ANPC privind jucării periculoase, retrase de la comercializare

Comisia Europeană a validat notificările ANPC privind trei jucării periculoase, retrase deja de la comercializare de comisari, autoritatea fiind punct naţional de contact pentru Sistemul de schimb rapid de informaţii la nivelul statelor UE privind produsele periculoase destinate consumatorilor.

78 afișări
Imaginea articolului CE a validat trei notificări ale ANPC privind jucării periculoase, retrase de la comercializare

CE a validat trei notificări ale ANPC privind jucării periculoase, retrase de la comercializare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sistemul acoperă produsele destinate consumatorilor ca de exemplu textile, aparate electrocasnice, mobilă, cosmetice, jucării. Sunt exceptate alimentele, produsele farmaceutice, hrana pentru animale, se arată într-un comunicat de miercuri al ANPC.

Sistemul constă într-o aplicaţie situată pe Internet care este utilizată ca instrument de comunicare atât pentru statele membre UE care utilizează aplicaţia pentru a pregăti şi transmite notificări şi reacţii prin sistem cât şi pentru toate persoanele interesate, într-o secţiune publică destinată acestui scop.

În luna iunie, ca urmare a acţiunilor de control la nivel naţional, desfăşurate de comisarii ANPC, au fost identificate pe piaţa din România produse periculoase. ANPC a transmis în sistemul Rapex, opt notificări de astfel de produse, în majoritate jucării.

În prima etapă a evaluării, echipa RAPEX a Comisiei Europene a validat trei dintre acestea, urmând să fie analizate şi restul notificărilor transmise de ANPC.

Comisarii ANPC au retras de la comercializare aceste jucării periculoase pentru copii.

În urma acţiunilor de urmărire a produselor notificate de celelalte state membre UE prin sistemul RAPEX, în primele şase luni ale anului curent, ANPC a trimis comisariatelor teritoriale 971 de notificari privind produse periculoase identificate pe piaţa UE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici