Ce au găsit inspectorii ANPC în gările din România: scări măcinate, toalete insalubre şi pereţi cu mucegai / Amenzi totale de peste 1,2 milioane de lei

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului a găsit, în urma unui control efectuat în gările din ţară, scări măcinate, săli de aşteptare neîncălzite, compartimente de călătorie insalubre, cu fotolii rupte sau murdare.

993 afișări
Imaginea articolului Ce au găsit inspectorii ANPC în gările din România: scări măcinate, toalete insalubre şi pereţi cu mucegai / Amenzi totale de peste 1,2 milioane de lei

Ce au găsit inspectorii ANPC în gările din România

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului a găsit în gările din România pereţi plini de mucegai, scări măcinate şi care nu mai pot fi folosite, dar şi toalete insalubre cu un miros insuportabil.

Inspectorii au mai descoperit că uşile cabinelor se închideau doar cu sfoară sau bucăţi de plastic, că sălile de aşteptare nu aveau scaune, iar rampele pentru persoanele cu dizabilităţi erau acoperite de zăpadă şi blocate de crengi. În unele săli de aşteptare, comisarii ANPC au găsit păsări, pentru că ferestrele imobilelor erau sparte.

Pe de altă parte, ANPC a verificat şi firmele care îşi desfăşoară activitatea în apropierea gărilor, de la care au scos de la vânzare aproape 300 de kilograme de alimente. În aceste magazine erau vândute produse de patiserie expirate, pâinea era ţinută în saci menajeri, iar carnea în depozite pline de rugină. Inspectorii au dat peste 200 de amenzi cu o valoare totală de peste 1,2 milioane de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici