Ce drepturi au pasagerii. Precizări de la Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) a informat marţi, după ce compania Blue Air a decis suspendarea zborurilor, călătorii cu privire la drepturile pe care le au în astfel de situaţii.

827 afișări
Imaginea articolului Ce drepturi au pasagerii. Precizări de la Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului

Ce drepturile au pasagerii. Precizări de la Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului

Având în vedere situaţia generată de compania Blue Air prin decizia de suspendare a tuturor zborurilor din România, Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a informat călătorii cu privire la drepturile lor.

Astfel, turiştii care au luat pachete de vacanţă de la agenţiile de turism sunt rugaţi să ia legătura cu acestea.

„În baza OG nr.2/2018 privind pachetele de servicii de călătorie şi serviciile de călătorie asociate, precum şi pentru modificarea unor acte normative, agenţia de turism este responsabilă pentru executarea pachetului şi să ofere servicii alternative”, arată reprezentanţii ministerului.

De asemenea, MAT anunţă că pasagerii care au achiziţionat direct bilete de la Blue Air îşi pot recupera banii şi compensaţiile aferente în baza Regulamentului European nr. 261/2004 de stabilire a normelor comune privind compensarea şi asistenţa pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare şi a anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor.

Blue Air a anunţat marţi că din cauza unei situaţii „neprevăzute”, constând în poprirea tuturor conturilor de către Ministerul Mediului, compania se află în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice, motiv pentru care se vede obligată să sisteze toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
blue air,
drepturi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici