Ce efect are purtatul măştii asupra sănătăţii tale? Inspiri dioxidul carbon pe care îl expiri

  • Purtatul măştii mai multe ore pe zi poate fi dificil pentru cei cu diverse probleme cum ar fi deviaţie de sept
  • Atunci când porţi masca de protecţie inspiri dioxidul de carbon pe care l-ai expirat
  • Trebuie să faceţi pauză de la purtatul măştii cât de des se poate
129633 afișări
Imaginea articolului Ce efect are purtatul măştii asupra sănătăţii tale? Inspiri dioxidul carbon pe care îl expiri

Ce efect are purtatul măştii asupra sănătăţii tale? Inspiri dioxidul carbon pe care îl expiri

Din cauza epidemiei de COVID 19,purtatul măştii a devenit obligatorie. Probabil ai experimentat deja pe pielea ta că este destul de greu. Medicii spun  că dacă o porţi mai multe ore pe zi îţi poate afecta sănătatea.

“Având în vedere că ai masca pe faţă, şi omul expiră dioxid de carbon, respiri în ea îl tragi înapoi. La unele persoane care au anumite probleme, cum ar fi deviaţie de sept, sau o stare deosebită, nu va fi chiar atât de uşor”, a declarant managerul Spitalului de Oftalmologie Monica Pop pentru MEDIAFAX.

Ce poţi să faci?

Sugestia medicilor este să faci pauza de la purtarea ei cât de des se poate şi îţi permite locul în care te afli.

“Trebuie pe cât se poate să faci pauza de la purtarea ei. Să o dai jos, să te duci la un geam, să inspiri aer şi apoi să o pui înapoi pe faţă”, a mai spus Monica Pop pentru MEDIAFAX.

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici