Ce lasă în urmă starea de alertă: formularul de localizare la intrarea în ţară trebuie, totuşi, completat

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a făcut, miercuri, o serie de clarificări privind efectele generate de ieşirea din starea de alertă. Persoanele care intră în ţară fără certificat verde sau testare nu mai intră în caractină, însă completarea PFL este încă obligatorie.

2602 afișări
Imaginea articolului Ce lasă în urmă starea de alertă: formularul de localizare la intrarea în ţară trebuie, totuşi, completat

Ce lasă în urmă starea de alertă: formularul de localizare la intrarea în ţară trebuie, totuşi, completat

„În privinţa certificatului verde şi a altor condiţii de intrare în ţară care erau utilizate în contextul pandemiei de COVID-19, în urma hotărârii CNSU de ieri (marţi - n.r.), care ridica starea de carantină, pentru persoanele care nu prezentau certificatul verde sau teste negative la intrarea în ţară, ca o consecinţă a acestei hotărâri, nicio persoană care va pătrunde pe teritoriul României fără să aibă certificat verde sau un astfel de test nu va avea nevoie de carantină. Ca atare, rămâne util ca document pe care cetăţenii români îl pot utiliza călătorind în alte ţări care au menţinut această formulă”, spune Cărbunaru.

El afirmă că valabilitatea certificatelor verzi eliberate de autorităţile române până în prezent rămâne până la finalul acestui an.

„În privinţa formularului de localizare a pasagerului, până când nu va fi abrogată Ordonanţa de urgenţă a guvernului 129/2021, acesta va rămâne necesar. Deci pentru cei care intră în România va trebui să fie completat. Introducerea PFL în România a apărut ca urmare a unui context european în care tot mai multe state europene l-au introdus pentru a putea veni în sprijinul celor care erau afectaţi sau în risc de a fi contaminaţi şi, în acest moment, din câte am fost informat, există demersuri de a renunţa şi România la un astfel de document. Până când însă nu se va întâmpla acest lucru, facem un apel în continuare la cetăţenii români să continue să îşi proceseze, să-şi completeze aceste formulare”, conchide Cărbunaru.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, declara, marţi, că după ieşirea din starea de alertă la călătorii nu se va mai cere certificatul de localizare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cărbunaru,
pfl,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici