Ce ne aşteaptă din 17 iulie, când expiră starea de alertă?

  • Pe 17 iulie expiră starea de alertă, dar autorităţile nu au comunicat încă ce măsuri se vor lua
  • O posibilitate ar fi prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile
  • Cu toate acestea, nu este încă clar dacă vor fi impuse noi restricţii sau vor fi adoptate alte măsuri de relaxare
82849 afișări

Mai avem două zile sub stare de alertă, iar autorităţile încă nu au un răspuns. O variată ar fi prelungirea acesteia cu încă 30 de zile.

„Soluţii sunt, dar nu le putem comunica”. „Încă aşteptăm analizele”. Sunt răspunsurile vagi ale oficialilor. În final, nu ştim încă dacă se iau în calcul alte restricţii sau noi măsuri de relaxare.

„Încă nu pot să vă spun nimic acum”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat pentru Mediafax.

Întrebat dacă România va urma cerinţa OMS, care a recomandat închiderea anumitor zone, Arafat a răspuns: „Soluţia există, nu ştiu dacă trebuie să fie aplicată undeva încă. Dar aşteptăm să vedem analizele de la grupul tehnico-ştiinţific, care va fi în saptămâna asta”. 

Ministrul Sănătăţii a comunicat seara trecută că o prelungire a stării de alertă este iminentă. „Prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie e aproape iminentă”, a declarat acesta.

Nu se ia însă în calcul o reîntoarcere la starea de urgenţă, a precizat Nelu Tătaru.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici