CE pregăteşte un document despre problemele romilor din Europa

Comisia Europeană va prezenta, la 25 iunie, un document despre situaţia etnicilor romi din Europa şi mai ales despre problemele de integrare ale acestei comunităţi, a anunţat, miercuri, comisarul UE pentru Afaceri Sociale, Vladimir Spidla, citat de Il Messaggero.

34 afișări
Imaginea articolului CE pregăteşte un document despre problemele romilor din Europa

CE pregăteşte un document despre problemele romilor din Europa

"Documentul Comisiei Europene va enumera toate politicile europene care pot veni în ajutorul etnicilor romi. Cei mai mulţi dintre ei trăiesc într-o sărăcie extremă şi acest lucru este inacceptabil", precizează comisarul ceh.

"Documentul va pune în legătură toate politicile europene care privesc direct sau indirect problemele cu care se confruntă romii - de la politica pentru accesul la locuri de muncă la cea pentru incluziunea socială, de la învăţământ la formarea profesională, de la îmbunătăţirea condiţiilor de igienă la locuinţe", explică Spidla.

"Romii sunt prezenţi în multe ţări europene, iar cei mai mulţi nu sunt în Italia. Grupuri importante se află, în afară de Europa Centrală, unde sunt prezenţi din secolul XV, şi în Cehia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, România, în Spania şi în alte ţări", continuă comisarul pentru Afaceri Sociale, dând ca exemplu Spania pentru eficienţa programului de integrare a romilor.

Obiectivul documentului Comisiei Europene, care va fi dezbătut ulterior şi în Consiliul Uniunii, constă în clarificarea situaţiei unui grup etnic puţin cunoscut. Unele statistici estimează că numărul total al romilor ar fi de opt milioane, altele vorbesc de patru milioane.

"Dacă statele membre vor folosi în mod echilibrat toate instrumentele de incluziune socială, este posibil să se ajungă la rezultate bune", apreciază Spidla.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici