Ce primării continuă reabilitarea termică a blocurilor şi în 2011 fără să vă ceară niciun ban

În Bucureşti, cele mai multe fonduri pentru reabilitarea termică a imobilelor le are primarul sectorului 2, Neculai Onţanu. Potrivit site-ului Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), acesta a primit 21,5 milioane de lei pentru reabilitarea termică, în 2010, a 144 de blocuri

273 afișări
Imaginea articolului Ce primării continuă reabilitarea termică a blocurilor şi în 2011 fără să vă ceară niciun ban

Ce primării continuă reabilitarea termică a blocurilor şi în 2011 fără să vă ceară niciun ban (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

În top, Onţanu este urmat de primarul sectorului1, Andrei Chiliman, care are alocate fonduri de 11,24 milioane de lei pentru reabilitarea termică a 29 de imobile, şi de edilul de la sectorul 5, Daniel Marian Vanghelie, care cu 11,4 milioane de lei ar trebui să anvelopeze 25 de blocuri.

Cei mai puţini bani, MDRT i-a dat la sectoarele 3 şi 4, câte 1,2 milioane de lei şi respectiv 2,1 milioane de lei.

În ţară, primele în top sunt oraşele Cluj-Napoca şi Târgovişte. Pentru oraşul Cluj, MDRT a alocat 20 de milioane de lei pentru reabilitarea a 100 de imobile iar primăria din Târgovişte a primit 7,5 milioane de lei ca să izoleze termic 84 de imobile.
Trebuie menţionat că sumele alocate de MDRT reprezintă doar 50 la sută din valoarea costurilor de reabilitare termică, diferenţa este suportată în procent de 30 la sută de administraţiile publice locale şi de 20 la sută de către asociaţiile de proprietari.
Majoritatea primarilor bucureşteni spun că nu prea şi-au primit banii alocaţi de MDRT iar de la anul trebuie să apeleze la credite sau să trimită asociaţiile de proprietari pe la banci ca să facă rost de bani pentru reabilitarea termică a blocurilor.

Citeşte mai multe despre reabilitarea termică a blocurilor pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici