Ce se întâmplă cu şomajul tehnic după 15 mai? Anunţul premierului

  • Ludovic Orban anunţă prelungirea plăţii şomajului tehnic cel puţin până pe 1 iunie
  • Şomajul tehnic va fi menţinut şi după 1 iunie în domeniile în privinţa cărora restricţiile rămân
  • După această dată, Guvernul va înlocui şomajul tehnic cu o măsurp de susţinere a activităţii de către angajaţii companiilor
17102 afișări
Imaginea articolului Ce se întâmplă cu şomajul tehnic după 15 mai? Anunţul premierului
Guvernul îţi va plăti şomajul tehnic până la cel puţin 1 iunie. Anunţul a fost făcut de Ludovic Orban, azi, într-o conferinţă de presă susţinută la Piteşti.
 
”În privinţa şomajului tehnic , vom prelungi plata şomajului tehnic cel puţin până la data de 1 iunie, urmând să se menţină şomajul tehnic doar în acele domenii pe care le vom menţine sub restricţii după data de 1 iunie sau înlocuim şomajul tehnic cu o măsură activă de susţinere a reluării activităţii”, a declarat Ludovic Orban.
 
Guvernul urmează să adopte, joi, o ordonanţă de urgenţă prin care mai multe măsuri din perioada stării de urgenţă vor fi menţinute şi în perioada stării de alertă. 
 
”În ceea ce priveşte dreptul de care beneficiază un părinte ca să stea cu copilul, va fi valabil până la începutul vacanţei şcolare. Joi vom adopta prin OUG toate măsurile care au fost stabilite pentru perioada stării de urgenţă, care au generat drepturi, facilităţi, avantaje pentru diferite categorii şi vom stabili care sunt măsurile pe care le îndintem şi în perioada stării de alertă”, a mai precizat premierul.
 
 
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici