Ce spune doctorul Virgil Musta despre rata infecţiilor de COVID

  • Doctorul Virgil Musta, medic la spitalul Victor Babeş din Timişoara, crede că rata infectărilor COVID se înscrie în trendul ascendent
  • Luni, 5 octombrie, sunt 1591 de czuri noi de COVID
  • Medicul spune că testele sunt făcute persoanelor care prezintă simptome
2641 afișări
Imaginea articolului Ce spune doctorul Virgil Musta despre rata infecţiilor de COVID

Ce spune doctorul Virgil Musta despre rata infecţiilor de COVID

"Această valoare mare este încadrată  în trendul pe care îl avem în ultimul timp, şi anume trendul ascendent al infecţiilor. Chiar dacă numărul de cazuri este mai mic, totuşi vedem că procentul de pozitivare este mare şi asta denotă că o mare parte dintre cei care se testează sunt depistaţi pozitivi", explică doctorul.

Doctorul Virgil Musta spune că testele sunt efectuate pe indivizii care prezintă simptome clasice de COVID sau gripă. În acelaşi timp, transmiterea comunitară este mult mai mare ca înainte.

"Transmiterea comunitară e accentuată şi e foarte probabil că testele să fi fost făcute pe suspiciuni de diagnostic, făcute mai pe caz, nu făcute doar întâmplător. Adică au fost făcute pentru că persoanele respective prezentau, cel mai probabil, simptomatologie. Foarte multe persoane sunt contaminate în colectivitate şi de aici lumea e mai sensibilă. Când are simptome, se duce să se testeze", a spus Virgil Musta conform Ziare.com

6537 de teste COVID s-au făcut până acum pe 4 octombrie, iar rezultatul este pe un trend ascendent. Sunt 1591 de cazuri noi şi 592 de pacienţi la ATI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici