Ce spune Lincu despre cei 1,2 mil.lei vehiculaţi în presă ca rezultând din infracţiune

Suma de 1,2 milioane de lei despre care procurorii susţin că a fost însuşită de liderii "Sed Lex", Vasile Lincu şi Florin Vîlnei, reprezintă valoarea unui tir de antene auto pe care sindicatul le-a primit ca sponsorizare de la patru firme, în 2009, distribuite sindicaliştilor, susţine Vasile Lincu.

50 afișări
Imaginea articolului Ce spune Lincu despre cei 1,2 mil.lei vehiculaţi în presă ca rezultând din infracţiune

Ce spune Lincu despre cei 1,2 mil.lei vehiculaţi în presă ca rezultând din infracţiune (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Suma de 1.200.000 lei vehiculată în presă ca rezultând din infracţiune, reprezintă valoarea unui TIR de antene auto pe care Sindicatul "Pro Lex" le-a primit ca sponsorizare de la 4 societăţi comerciale în anul 2009 şi pe care le-a redistribuit membrilor de sindicat. Chibulcutean Dorin şi Vîlnei Florin Ilie sunt liderii de sindicat care au cunoscut reprezentanţii firmelor şi au intermediat sponsorizarea", susţine liderul Sindicatului "Pro Lex", Vasile Lincu, într-o precizare transmisă vineri.

Acesta mai susţine că toate faptele de care este acuzat ar fi fost "demontate" de expertul contabil angajat de Inspectoratul General al Poliţiei Române, potrivit unui raport de expertiză judiciară.

Documentul a avut ca obiect constatarea unei corelări între venituri şi cheltuieli, conform bilanţurilor.

Aspectele analizate au fost legate de achiziţia şi distribuirea a 260 de pachete de cafea, cumpărarea a 1000 de insigne "Pro Lex" şi vânzarea lor fără să exsite acte doveditoare de vânzare, sponsorizarea cu antene radio şi suport auto în valoare de 1.278.279 de lei şi un împrumut acordat de sindicat in valoare de 185.873 de lei către SC Pro Lex Holiday SRL.

Referitor la sponsorizarea cu antene radio şi suport auto, în document se precizează că nu s-au prezentat documente privind descărcarea de gestiune şi că procesele verbale de primire sunt semnate de Vasile Lincu.

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-au pus sub învinuire pe liderii sindicali în cadrul Sindicatului Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex", Vasile Lincu şi Florin Ilie Vîlnei. Cei doi sunt acuzaţi de delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată şi fals intelectual.

Aceleaşi acuzaţii îi sunt aduse şi trezorierului sindicatului Negoiţă Voinea, care ar fi înregistrat fictiv în gestiune operaţiunile.

Astfel, anchetatorii au constatat că Vasile Lincu şi Florin Vîlnei Florin Ilie şi-ar fi însuşit 1,2 milioane de lei (285.000 de euro), fără aprobarea organelor de conducere şi fără descărcare de gestiune, în timp ce Negoiţă Voinea ar fi acceptat înregistrarea în contabilitate a operaţiunilor fictive şi a denaturat veniturile şi cheltuielile sindicatului Pro Lex.

Faptele ar fi fost comise la sfârşitul lunii decembrie 2009, respectiv în cursul anului 2010.

Potrivit Parchetului, cercetările efectuate au mai relevat că cei doi lideri sindicali au încheiat contracte în numele Sindicatului "Pro Lex", iar recepţia unor bunuri a fost consemnată fără justificare în documentele contabile şi fără descărcare de gestiune. De asemenea, probatoriul administrat a relevat că au fost achitate din fondurile sindicatului sume de bani cu titlul "drepturi de autor" fără îndeplinirea condiţiilor legale.

O plângere privind anumite nereguli la sindicatul "Pro Lex" a fost înregistrată în 2010 la Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), poliţiştii luând număr unic de înregistrare a cauzei la un parchet local. Ulterior, în septembrie 2010, Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a preluat investigaţiile în acest caz, în care poliţiştii fac cercetări, sub supravegherea procurorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici