Ce tarife au asigurătorii pentru poliţele RCA

Pentru aceeaşi maşină, costul poliţei RCA pe şase luni variază de la simplu la triplu, în funcţie de ce asigurător alegi.

565 afișări
Imaginea articolului Ce tarife au asigurătorii pentru poliţele RCA

Ce tarife au asigurătorii pentru poliţele RCA (Imagine: Radu Vinteanu/Mediafax Foto)

Aproximativ 750.000 de şoferi se pregătesc să-şi înnoiască de luna viitoare poliţele de răspundere civilă auto (RCA) încheiate pe o perioadă de şase luni în campania de iarnă, astfel că mulţi asigurători îşi tentează în continuare clienţii cu tarife reduse.

Lupta între asigurători rămâne aprigă: tarifele sunt la nivelul din campania din iarnă, când majoritatea jucătorilor veniseră cu reduceri de 20%-25% faţă de standardele de atunci.

Mai mult de 1,8 milioane de poliţe de asigurare obligatorie a autovehiculelor au fost vândute în perioada campaniei de iarnă, arată datele CSA. Circa 40% din şoferi preferă să încheie asigurare pe o perioadă de şase luni. Astfel, în 2010 s-au emis 6,5 milioane de poliţe RCA, în timp ce numărul autovehiculelor asigurate este de numai 4,5 milioane.

Preţurile poliţelor RCA diferă însă semnificativ de la o companie la alta, acelaşi asigurat putând să plătească, de exemplu, pentru o poliţă încheiată pe şase luni pentru un autovehicul cu motor de 1.400 de centimetri cubi de la circa 150 de lei până la 600 de lei.

Citeşte mai multe despre tarifele pentru poliţele RCA pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici