Ce trebuie să faci când câinele tău înghite o albină

  • O înţepătură de albină poate cauza reacţii serioase care necesită intervenţii medicale veterinare, avertizează medicii veterinari.
  • Ce pot face stăpânii în caz că animăluţul este înţepat?
12627 afișări
Imaginea articolului Ce trebuie să faci când câinele tău înghite o albină

FOTO Bored Panda

Vara, câinii pot alerga după diverse insecte pe care să le „hăpăie”: muşte, albine, viespi. Este amuzant şi plăcut pentru ei, dar se pun în pericol dacă sunt înţepaţi de albine sau viespi.
 
În aceste situaţii, precauţia este cheia, spun medicii veterinari de la un cabinet din Capitală, care oferă totodată o serie de  recomandări pentru stăpâni: 
 
  • Evitaţi, pe cât posibil, plimbările în zonele cu vegetaţie care atrag insecte ce pot fi periculoase;
  • Discutaţi cu medicul veterinar pentru a vă recomanda medicamentul antihistaminic potrivit animăluţului dumneavoastră. Nu uitaţi să includeţi medicamentul şi în geanta de urgenţă;
  • Adresaţi-vă medicului veterinar în cazul în care observaţi că animăluţul a fost înţepat de o insectă şi sunteţi îngrijoraţi de starea acestuia;
  • Leacurile băbeşti pot fi periculoase;
  • În cazurile în care observaţi reacţii alergice sau starea animalului se degradează vizibil, deplasaţi-vă la cel mai apropiat cabinet veterinar. 
Este important ca, totuşi, dacă mergeţi la pădure, în parcuri cu iarba înaltă, sau pe plajă sălbatică, să fiţi atenţi la câine, iar după, să îi verificaţi blana şi să-l periaţi. În blană se pot prinde diverse insecte, inclusiv purici sau căpuşe, dar şi ariste (spice de iarnă uscată ce pot penetra pielea câinelui şi provoca infecţii grave).
 
Prin urmare, deparazitarea externă este obligatorie, indiferent de anotimp, dar mai ales vara (sezonul căpuşelor şi al puricilor). 
 
Indiferent de problema pe care o are câinele, NU recurgeţi la sfaturi de pe internet, ci sunaţi de urgenţă la un cabinet veterinar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici