Ce trebuie să faci în caz de accident auto. Cum poţi solicita despăgubiri înainte de reparaţia maşinii

Şoferii care au completat formularul de constatare amiabilă nu mai pot merge la Poliţie în cazul în care au nemulţumiri asupra stabilirii vinovăţiei într-un accident.

74 afișări
Imaginea articolului Ce trebuie să faci în caz de accident auto. Cum poţi solicita despăgubiri înainte de reparaţia maşinii

Ce trebuie să faci în caz de accident auto. Cum poţi solicita despăgubiri înainte de reparaţia maşinii (Imagine: Mediafax Foto)

Peste un milion de şoferi din Bucureşti şi din câteva mari oraşe din România vor primi în următoarele zile broşuri informative "Ce faci în caz de accident?". Este vorba despre cea mai mare campanie de informare în domeniul asigurărilor, desfăşurate cu sprijinul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) şi al Poliţiei Rutiere.

"Ce se întâmplă dacă nu ai RCA?" "Ce este bonus-malus?" "Când poţi folosi constatul amiabil?" "Ce faci în caz de accident uşor/cu victime" sunt câteva dintre întrebările la care şoferii vor primi răspunsuri. Conducătorii auto află astfel că pot solicita plata despăgubirii înainte de reparaţia maşinii.

În această situaţie, compania de asigurări este obligată să stabilească valoarea despăgubirii în funcţie de preţurile pentru piese, părţi componente, materiale şi manoperă necesare reparaţiei, practicate de service-uri şi prevăzute în sistemele pentru evaluarea daunelor auto.

Citeşte mai multe despre ce trebuie să faci în caz de accident auto pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici