Cea mai bătrână călugăriţă din lume a împlinit 118 ani: „Dumnezeu nu mă lasă să plec”

Născută Lucile Rando, sora André locuieşte într-o casă de bătrâni din Toulon. Secretul longevităţii sale: „rugăciune şi o ceaşcă de ciocolată caldă în fiecare zi”.

929 afișări
Imaginea articolului Cea mai bătrână călugăriţă din lume a împlinit 118 ani: „Dumnezeu nu mă lasă să plec”

Pe 11 februarie, 118 lumânări au fost stinse de cea mai longevivă călugăriţă din lume. Sora André, născută Lucile Randon, este şi cea mai bătrână europeană (şi a doua din lume, după japonezul Kane Tanakal, care a stins 119 lumânări, pe 2 ianuarie).

Din 2009, locuieşte în casa de bătrâni Sainte-Catherine-Labouré din Toulon. A depăşit - pe lângă două războaie mondiale - şi pandemia Covid. „M-am simţit foarte obosită, e adevărat, dar nu mi-am dat seama”, a spus femeia, comentând informaţia că a avut virusul.

Născută în 1904 în Ales, în sudul Franţei, într-o familie protestantă, ea s-a convertit la 19 ani la Paris, în 1944, luând numele masculin André, după fratele ei mai mare.

Aflată într-un scaun cu rotile şi suferind de orbire, în fiecare dimineaţă este însoţită la capelă pentru slujbă. Secretul longevităţii: „Rugăciune şi o ceaşcă de ciocolată caldă în fiecare zi”. Despre moarte, a glumit: „Bunul Dumnezeu nu mă ascultă, trebuie să fie surd”.

În urmă cu câteva săptămâni, pe profilul de socializare al căminului de bătrâni a fost publicată o imagine a călugăriţei, însoţită de urările preşedintelui Emmanuel Macron. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici