Cea mai mare investiţie în infrastructura feroviară din vestul României a obţinut avizele

  • Cea mai amplă investiţie în infrastructura feroviară din vestul României a obţinut toate avizele necesare.
  • Este vorba despre 82 de avize acordate proiectului de electrificare şi reabilitare ale căii ferate Cluj Napoca-Oradea-Episcopia Bihor.
2796 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare investiţie în infrastructura feroviară din vestul României a obţinut avizele

Cea mai mare investiţie în infrastructura feroviară din vestul României a obţinut avizele

Autorităţile au depus documentaţia pentru obţinerea acordului de mediu la Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului. După publicare, proiectul va fi supus dezbaterii publice şi, ulterior, vor fi semnate contractele de finanţare.

Potrivit Prefecturii Bihor, obiectivul de investiţii, în valoare de 7,3 miliarde lei, este finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României, şi reprezintă cea mai amplă investiţie în infrastructura feroviară din Vestul României.

Lucrările vizează electrificarea a 166 de kilometri de cale ferată, precum şi modernizarea, pe întregul traseu, a tuturor staţiilor, haltelor şi spaţiilor adiacente, incluzând parcările, rampele şi peroanele cu copertine.

„Toate clădirile de călători vor beneficia de compartimentări pentru fluidizarea circulaţiilor, de grupuri sanitare compartimentate pe sexe, precum şi grupuri sanitare speciale pentru mamă şi copil şi pentru persoanele cu mobilitate redusă. Traseele de circulaţie pentru călători vor asigura deplasarea în deplină siguranţă a persoanelor cu mobilitate redusă, fiind prevăzute, de asemenea, rampe şi marcaje tactile pentru nevăzători la accesele principale în clădire şi către punctele principale de interes”, anunţă reprezentanţii Prefecturii Bihor.

Durata totală a proiectului este 10 ani. În urma reabilitării, pe 60% din traseu trenurile vor putea circula cu peste 100 km/oră, iar distanţa Oradea-Cluj Napoca va fi parcursă în două ore.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici