Cea mai mare Unitate de Primiri Urgenţe din România, inaugurată la Spitalul Universitar de Urgenţă

Cea mai mare Unitate de Primiri Urgenţe din România a fost inaugurată, marţi, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, acesta fiind a doua clinică de acest fel din cele cinci cuprinse într-un program al Ministerului Sănătăţi în valoare de 36 de milioane de lei.

1369 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare Unitate de Primiri Urgenţe din România, inaugurată la Spitalul Universitar de Urgenţă

Cea mai mare Unitate de Primiri Urgenţe din România, inaugurată la Spitalul Universitar de Urgenţă (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"În cadrul programului de investiţii, Ministerul Sănătăţii inaugurează anul acesta construirea şi dotarea unui număr de 5 UPU, investiţie de peste 35 milioane de lei. În aprilie a.c., am redeschis o UPU cu totul schimbată şi modernizată la Constanţa, acum ne aflăm în cea mai mare UPU din ţară la Spitalul Universitar Bucureşti, deja există contractul semnat şi pentru începerea lucrărilor la Spitalul de Urgenţă Floreasca, iar în toamnă vom putea inaugura noi clădiri ale UPU Tg Mureş şi Satu Mare", a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila la ceremonia de inaugurare de la Spitalul Universitar Bucureşti.

Ministrul Sănătăţii a mai adăugat că, Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Universitar Bucureşti respectă în totalitate standardele europene în materie de circuite şi dotare.

"Unitatea nu este cu nimic mai prejos faţă de orice altă secţie similară din spitalele din Paris sau Viena", a mai spus ministrul Sănătăţii.

MS a început investiţia de construire a acestei secţii în anul 2010. Pentru finalizarea lucrărilor au fost alocate în total peste 15,4 milioane de lei.

Finanţarea a asigurat lucrări de consolidare, post-consolidare, realizare structură metalică pentru extindere pe platforma suspendată a extinderii UPU, precum si pentru echipamentele aferente constructiei ( sistem de climatizare, ventilatie, desfumare, retele fluide medicinale, sistem de supraveghere video, IT infrastructura, echipament de furnizare si producere oxigen, reteaua electrica si tablou general electric, generator propriu + UPS, etc ).

Unitatea sanitară are totodată o unitate SMURD, a doua din Capitală după cea de la Floreasca, iar până la sfârşitul anului va fi dat în folosinţă heliportul spitalului, a explicat managerul SUUB, prof. Cătălin Cârstoiu.

Noul departament UPU va intra în funcţiune în cel mult două săptămâni până atunci angajaţii primind ultimele instrucţiuni pentru buna desfăşurare a activităţii UPU, a mai spus managerul.

La inaugurare au fost prezenţi premirul Emil Boc, ministrul Sănătăţii Cseke Attila, şi subsecretarul de stat Raed Arafat, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, conducerea SABI, dr Alis Grasu şi Cristian Grasu şi coordonatroul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici