Ceaiul verde încetineşte răspândirea cancerului la prostată

Consumul regulat de ceai verde încetineşte răspândirea cancerului la prostată, potrivit unui studiu publicat, miercuri, de Ministerul japonez al Sănătăţii.

1 afișare
Imaginea articolului Ceaiul verde încetineşte răspândirea cancerului la prostată

Ceaiul verde încetineşte răspândirea cancerului la prostată

Potrivit agenţiei de presă Kyodo, la acest studiu, care a durat 12 ani, au participat 50.000 de bărbaţi, cu vârste cuprinse între 40 şi 69 de ani.

Rezultatele studiului au scos la iveală faptul că bărbaţii care beau zilnic mai puţin de o ceaşcă de ceai verde au prezentat probabilităţi mai mari ca o tumoare la prostată să se răspândească dincolo de regiunea de origine.

Riscul ca acest tip de cancer să se dezvolte se reduce cu 50% pentru bărbaţii care consumă zilnic peste cinci ceşti de ceai verde, potrivit acestui studiu.

Consumul regulat de ceai verde nu are, în schimb, niciun efect asupra dezvoltării cancerelor localizate în prostată.

Cercetătorii japonezi cred că o substanţă prezentă în ceaiul verde, catechina, poate neutraliza agenţii care favorizează răspândirea cancerului la prostată în organism.

Cancerul la prostată este unul dintre cele mai frecvente cancere masculine, cu 543.000 de cazuri diagnosticate anual în lume. În octombrie, premierul israelian Ehud Olmert a anunţat că este bolnav de cancer la prostată, acesta urmând să fie supus curând unei intervenţii chirurgicale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici