Cei 20 implicaţi în scandalul permiselor auto din Argeş rămân în arest

Cele 20 de persoane implicate în scandalul eliberării frauduloase de permise auto în Argeş rămân în continuare în arest, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, joi, contestaţiile acestora la prelungirea măsurii preventive.

614 afișări
Imaginea articolului Cei 20 implicaţi în scandalul permiselor auto din Argeş rămân în arest

Cei 20 implicaţi în scandalul permiselor auto din Argeş rămân în arest

Curtea de Apel Bucureşti a admis, în 10 iulie, cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de prelungire a arestării preventive în cazul celor 20 de persoane implicate în scandalul eliberării frauduloase de permise auto în Argeş, în schimbul unor sume importante de bani.

Cei 20 au făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a luat, joi în discuţie contestaţia acuzaţilor.

Iniţial, în acest caz au fost arestate, în 14 iunie, 17 persoane, majoritatea fiind funcţionari în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş. Printre cei arestaţi se află şi şeful Serviciului Permise Argeş, Codruţ Gheorghe Vlăsceanu, precum şi adjunctul acestuia, Vasile Voinea.

Reţeaua de permise auto din Argeş era împărţită în patru grupuri "profesionale", de la racolatorii de candidaţi pentru obţinerea permisului de conducere, la patroni de şcoli de şoferi, funcţionari şi poliţişti, potrivit anchetatorilor.

Ulterior, în acest caz au fost arestaţi Traian Proca şi Virgil Ioniţă, subofiţeri în cadrul Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto Argeş, precum şi Ion Ciripan, director al şcolii de şoferi Cipmar din Piteşti. Cei trei sunt acuzaţi de aderare la un grup infracţional organizat, fals intelectual şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Mandatele de arestare preventivă au fost prelungite cu 30 de zile pentru 17 persoane, arestare în primul lot, şi cu 24 de zile pentru ceilalţi trei, astfel încât pe viitor procurorii să poată cere la acelaşi termen prelungirea măsurii preventive.

Procurorii au solicitat discutarea cererii de prelungire a arestării pentru toate cele 20 de persoane, deşi trei dintre acestea au fost arestate la o săptămână după celelalte 17. Procurorul are această posibilitate, pentru că sunt persoane care au săvârşit acelaşi gen de fapte şi cărora li se aduc acelaşi gen de acuzaţii.

Alte trei persoane implicate în scandalul eliberării frauduloase de permise auto în Argeş au fost trimise în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Oradea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici