Cei doi bărbaţi implicaţi în crima de la Reghin au fost reţinuţi

Cei doi bărbaţi implicaţi în crima petrecută în faţa Primăriei din Reghin, judeţul Mureş, unde un bărbat a fost înjunghiat cu un cuţit în inimă, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru omor şi complicitate la omor, urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

640 afișări
Imaginea articolului Cei doi bărbaţi implicaţi în crima de la Reghin au fost reţinuţi

Mureş: Cei doi bărbaţi implicaţi în crima de la Reghin au fost reţinuţi (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Procurorul care instrumentează cazul de omor de la Reghin, Dan Oltean, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că în cursul audierilor de luni seară fiecare dintre cei doi bărbaţi implicaţi a dat vina pe celălalt, dar Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş a decis ca amândoi să fie reţinuţi pentru 24 de ore.

"Am dictat mandate de reţinere pentru ambii, pe 24 de ore, pentru omor şi complicitate la omor, iar cei doi urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Fiecare dă vina pe celălalt, spunând că nu el este cel care a dat cu cuţitul. E clar că unul a dat şi celălalt a fost complice, mai avem şi alte probe", a spus Oltean.

Potrivit procurorului, la audieri, unul dintre agresori a declarat că avea un conflict cu bărbatul omorât încă din urmă cu doi ani, când acesta i-ar fi spus că are o relaţie "cu femeia lui" şi că unul dintre copiii agresorului ar fi fost al bărbatului omorât.

Omorul s-a produs luni, în jurul orei 10.30, în faţa Primăriei din Reghin.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, Dan Oltean, declara că doi atacatori au sărit pe maşina unui bărbat, încercând să-l scoată din autoturism, iar acesta a tamponat o maşină parcată, încercând să scape. Din primele informaţii reieşea că unul dintre cei doi agresori l-a lovit cu un cuţit în inimă pe bărbat, băgând mâna în maşină pe geam.

Potrivit procurorului, bărbatul a fost înjunghiat cu un cuţit în inimă şi a fost dus la spitalul din localitate, unde a murit.

Cei doi agresori au fugit, fiind prinşi ulterior şi duşi la audieri.

Oltean spunea că între victimă şi agresori exista un conflict mai vechi, toţi având antecendente penale.

Directorul Spitalului din Reghin, Iuliu Moldovan, declara că victima a fost adusă la unitatea medicală de un echipaj SMURD şi s-a încercat resuscitarea acesteia timp de 45 de minute, însă fără rezultat, fiind declarat decesul.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, Dan Oltean, declara, ulterior, că din declaraţiile rudelor victimei a reieşit că între bărbatul omorât şi agresorii săi exista un conflict mai vechi, acesta fiind generat de o presupusă infidelitate a concubinei uneia dintre agresori. "Autorul acuza victima că ar fi avut o relaţie cu concubina sa, între aceştia existând un conflict mai vechi din această pricină, potrivit declaraţiilor rudelor, şi se pare că acesta a fost mobilul sau unul dintre mobilurile crimei", spunea Oltean, care menţiona că arma crimei a fost găsită, fiind vorba de un cuţit abandonat în apropierea locului unde s-a petrecut incidentul.

Potrivit procurorului, în maşina bărbatului omorât se afla copilul acestuia, în vârstă de doi ani.

Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş s-a înregistrat o cauză privind comiterea infracţiunii de omor calificat, săvârşită de doi bărbaţi în faţa Primăriei din municipiul Reghin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici