Cei doi soţi răniţi în explozia de la ştrandul cu apă termală din Satu Mare au murit

Cei doi soţi care au suferit arsuri grave în urma exploziei unei conducte de apă termală la ştrandul din Acâş, judeţul Satu Mare, au murit la Spitalul de Arşi din Capitală, iar fiul acestora, în vârstă de şase ani, este în continuare internat la Spitalul "Grigore Alexandrescu", în stare stabilă.

375 afișări
Imaginea articolului Cei doi soţi răniţi în explozia de la ştrandul cu apă termală din Satu Mare au murit

Cei doi soţi răniţi în explozia de la ştrandul cu apă termală din Satu Mare au murit (Imagine: Shutterstock)

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, dr. Adrian Stănculea, a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, că bărbatul a decedat în noaptea de joi spre vineri, iar sâmbătă a murit şi soţia acestuia.

Cei doi soţi erau internaţi din 2 septembrie la spitalul din Capitală, femeia având arsuri pe 85 la sută din corp, iar bărbatul pe 65 la sută, în urma exploziei unei conducte de apă termală la ştrandul din comuna Acâş, judeţul Satu Mare.

În explozie a fost rănit grav şi fiul acestora, în vârstă de şase ani. Copilul este internat la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală, acesta având arsuri pe 60 la sută din suprafaţa corpului.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu", Raluca Călin, a declarat pentru MEDIAFAX că băiatul este în stare stabilă, dar fragilă, întrucât în afara arsurilor, are şi o suferinţă cardiacă congenitală.

Explozia s-a produs în 1 septembrie, la o conductă de apă termală de la ştrandul din Acâş. Cei doi soţi şi copilul lor, care se aflau într-o încăpere unde făceau balneoterapie, au fost duşi imediat după explozie la Spitalul Judeţean Satu Mare, de unde au fost preluaţi, în noaptea de 1 spre 2 septembrie, de un avion militar şi duşi la spitale din Bucureşti.

Poliţiştii din Satu Mare fac o anchetă în acest caz, din primele informaţii rezultând că a explodat o conductă de apă termală situată într-o încăpere destinată băilor la vană.

O angajată a ştrandului declara că bărbatul ar fi fumat în încăperea în care se afla cu familia sa, deşi i s-a atras atenţia, ca tuturor turiştilor, să nu facă acest lucru.

Ştrandul termal din Acâş este proprietate privată şi aparţine unor oameni de afaceri din Baia Mare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici