Satu Mare: Anchetă a Poliţiei privind explozia de la ştrand în urma căreia au fost răniţi trei oameni. Două persoane sunt în stare foarte gravă

Poliţiştii au declanşat o anchetă în cazul exploziei produse la ştrandul termal din comuna Acâş, judeţul Satu Mare, unde un copil de şase ani şi părinţii acestuia au fost grav răniţi. Soţii răniţi în accident sunt în stare foarte gravă.

351 afișări
Imaginea articolului Satu Mare: Anchetă a Poliţiei privind explozia de la ştrand în urma căreia au fost răniţi trei oameni. Două persoane sunt în stare foarte gravă

Satu Mare: Anchetă a Poliţiei privind explozia de la ştrand în urma căreia au fost răniţi trei oameni (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

UPDATE: Cei doi soţi, victime ale exploziei de la Satu Mare, în stare foarte gravă; copilul e stabil

Cei doi soţi care au suferit arsuri grave în urma exploziei unei conducte de apă termală la ştrandul din Acâş, Satu Mare, sunt în stare foarte gravă, la Spitalul de Arşi din Capitală, iar copilul lor este stabil, la Spitalul "Grigore Alexandrescu", potrivit reprezentanţilor celor două unităţi.

Femeia are arsuri pe 85 la sută din corp, iar bărbatul pe 65 la sută. Starea lor este foarte gravă, iar pronosticul rezervat, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arşi, Adrian Stănculeanu.

Copilul lor, în vârstă de 6 ani, se află la Spitalul "Grigore Alexandrescu" şi este stabil, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al spitalului, Raluca Călin.

Copilul are arsuri pe 60 la sută din corp, care nu vor fi uşor de vindecat, a mai spus medicul.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare, Camelia Cosma, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că din primele cercetări s-a stabilit că a explodat o conductă de apă termală situată într-o încăpere destinată băilor la vană.

”Poliţiştii au început verificări în cazul exploziei de la ştrandul Acâş pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs explozia, dispunerea măsurilor legale care se impun în acest caz şi tragerea la răspundere a eventualilor responsabili de producerea incidentului. Din primele cercetări s-a stabilit că într-o încăpere destinată băilor la vană ar fi explodat o conductă de apă termală, iar doi adulţi, soţ, soţie şi copilul minor al acestora, aflaţi în încăpere, au suferit leziuni. S-au ridicat diverse obiecte din încăpere de către poliţişti şi se va stabili cauza exploziei”, a spus Coman.

O angajată a ştrandului a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că în încăperile băilor la vană este interzis fumatul, iar bărbatul rănit în explozie ar fi fumat.

”I s-a atras atenţia domnului respectiv, la fel cum li se spune tuturor turiştilor, să nu fumeze, fiind vorba despre apă sulfuroasă, dar dânsul a fumat. În urma exploziei s-au spart uşa şi tavanul încăperii. Şi la ştrand se face o verificare să se vadă dacă s-au respectat toate cerinţele”, a spus aceasta.

Ştrandul termal din Acâş este proprietate privată şi aparţine unor oameni de afaceri din Baia Mare.

Comuna Acâş este situată în sudul judeţului Satu Mare, la o distanţă de 38 km de municipiul Satu Mare.

Deflagraţia s-a produs, luni, în jurul orei 18.00, iar în urma acesteia un copil de şase ani şi părinţii acestuia au suferit arsuri grave.

Potrivit medicilor, cei doi adulţi au suferit arsuri pe 70 - 80 la sută din corp, iar copilul pe 50 - 60 la sută din suprafaţa corpului, toţi trei fiind preluaţi de un avion militar şi transportaţi la spitale din Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici