Un copil de 6 ani şi părinţii, victime ale unei explozii la un ştrand din Satu Mare, aduşi în Capitală

Un copil de şase ani şi părinţii săi au suferit arsuri grave în urma unei explozii produse la băile termale din Acâş, Satu Mare, fiind transportaţi cu un avion militar la Bucureşti.

347 afișări
Imaginea articolului Un copil de 6 ani şi părinţii, victime ale unei explozii la un ştrand din Satu Mare, aduşi în Capitală

Un copil de 6 ani şi părinţii,victime ale unei explozii la un ştrand din Satu Mare,aduşi în Capitală (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

Deflagraţia s-a produs, luni, în jurul orei 18.00, la ştrandul Acâş, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare.

Serviciul judeţean de ambulanţă a preluat trei persoane care au suferit arsuri - un copil de şase ani şi părinţii acestuia - şi le-a transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) de la Spitalul Judeţean Satu Mare.

Potrivit spuselor acestora, ei se aflau într-o încăpere unde făceau balneoterapie, când s-a produs o flamă, a declarat pentru MEDIAFAX medicul Heinrich Otto de la UPU, care a preluat cazul.

Cei doi adulţi au suferit arsuri pe 70 - 80 la sută din corp, iar copilul pe 50 - 60 la sută din suprafaţa corpului.

Pacienţii erau conştienţi şi au primit calmante, urmând să fie transportaţi la Bucureşti pentru a primi îngrijiri de specialitate, a mai spus medicul.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat pentru MEDIAFAX că ministrul Gabriel Oprea a solicitat un avion militar pentru preluarea răniţilor.

Aeronava a decolat, luni noapte, cu un echipaj SMURD la bord, pentru a-i transporta pe cei doi adulţi la Spitalul de Arşi şi pe copil, la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici