Cei doi studenţi acuzaţi de crimă aveau note mici şi restanţe

Cei doi tineri acuzaţi că au ucis şi au tranşat un bărbat în Căminul 2 Medicină din Timişoara au fost admişi la facultate cu medii peste 9, însă în timpul anului au obţinut rezultate slabe, băiatul încheind primul an de studii cu şapte restanţe, trei note de patru şi patru absenţe la examene.

763 afișări
Imaginea articolului Cei doi studenţi acuzaţi de crimă aveau note mici şi restanţe

Cei doi studenţi acuzaţi de crimă aveau note mici şi restanţe

Potrivit listelor publice ale Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Timişoara de la admiterea din 2008, Raul Sergiu Florea a intrat la facultate cu media 9,11, iar Carmen Bejan cu 9,90.

Notele obţinute în timpul facultăţii nu se mai ridică însă la acest nivel.

Conform datelor puse la dispoziţie de conducerea UMF Timişoara, Raul Sergiu Florea, studentul acuzat că l-a omorât pe bărbatul de 65 de ani, avea note mai mici decât prietena sa, Carmen Bejan, care este acuzată de procurori că a fost complice la această crimă.

Astfel, Raul Sergiu Florea a încheiat primul an de studii la Medicină cu şapte restanţe, trei note de patru şi patru absenţe la examene. În rest, notele sale oscilau între 6 şi 8, el având un singur 10, la Educaţie Fizică.

La Anatomie, materia unde studenţii din primul an învaţă disecţia, Raul Florea avea nota şase pe primul semestru, iar la examenul din cel de-al doilea semestru nu se prezentase.

Prietena sa, Carmen Bejan, învăţa mai bine, în primul semestru având note cuprinse între 6 şi 10. În semestrul al doilea însă, ea nu s-a prezentat la mai multe examene, motiv pentru care, la finalul anului, a rămas cu cinci restanţe.

Studenta care acum este acuzată de complicitate la omor a obţinut, în cursul anului universitar 2008-2009, şi trei note de 10, la materiile "Prim ajutor medical", "Limba Engleză" şi la "Educaţie Fizică".

La fel ca şi prietenul ei, la Anatomie ea a obţinut nota 6 în primul semestru, iar în cel de-al doilea a absentat de la examen.

Puţinii profesori şi asistenţi universitari aflaţi la Universitate, luni, susţin că nu i-au cunoscut pe cei doi, însă, pe baza notelor obţinute de aceştia pot spune că erau nişte elevi mediocri.

"Ea se vede că învăţa mai bine, chiar dacă are note maxime doar la materiile cele mai uşoare. El însă era în pericol să nu treacă anul. Ar mai fi avut o şansă în toamnă. Notele obţinute la Anatomie sunt destul de mici, dar poate se pricepeau la disecţie", a susţinut, sub protecţia anonimatului, un cadru didactic al UMF Timişoara.

Cei doi tineri erau colegi în acelaşi an de studiu, I, dar erau în grupe diferite. Carmen Bejan era în grupa 25, iar Raul Florea în grupa 23.

Cei doi studenţi în vârstă de 20 de ani de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara care l-ar fi ucis pe bărbatul al cărui cadavru a fost găsit tranşat au primit, duminică seară, mandate de arestare preventivă pe 30 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici