Cei doi turişti englezi blocaţi pe un traseu dificil din Bucegi, recuperaţi de salvamontişti

Cei doi turişti englezi rămaşi blocaţi, luni seară, pe un traseu dificil din Masivul Bucegi au fost recuperaţi de către echipele de la Salvamont Buşteni în urma unei acţiuni care a durat câteva ore, fiind duşi în siguranţă în staţiune.

160 afișări
Imaginea articolului Cei doi turişti englezi blocaţi pe un traseu dificil din Bucegi, recuperaţi de salvamontişti

Cei doi turişti englezi blocaţi pe un traseu dificil din Bucegi, recuperaţi de salvamontişti (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Salvamontiştii din Buşteni au reuşit să îi recupereze, în urma unei acţiuni care a durat câteva ore, pe cei doi turişti englezi care luni seară au rămas blocaţi pe traseul "Jepii Mici" din Masivul Bucegi.

Starea generală a turiştilor era bună în momentul în care au fost găsiţi, dar dacă nu ar fi fost reperaţi şi scoşi din zona în care erau blocaţi riscau să intre în hipotermie întrucât temperaturile pe munte noaptea sunt foarte scăzute, a declarat şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc.

Salvamontiştii au ajuns cu cei doi turişti în staţiunea Buşteni în jurul orei 01.00.

Cei doi îşi vor continua vacanţa în România şi le-au spus salvatorilor montani că marţi vor să urce până în zona Babele, dar cu telecabina.

Cei doi turişti englezi, un bărbat şi o femeie, au rămas blocaţi, luni, pe traseul "Jepii Mici" din Masivul Bucegi, sub o stâncă, într-o zonă unde zăpada este foarte mare, iar în momentul în care au constatat că nu mai pot înainta şi nici nu se pot întoarce au cerut ajutorul salvamontiştilor care au plecat în căutarea lor.

Salvamontiştii le reamintesc turiştilor că în această perioadă a anului toate traseele montane sunt închise şi că cei care se aventurează pe munte riscă fie să rămână blocaţi, fie să fie surprinşi de avalanşe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici