Cei mai drăgălaşi chiriaşi de la Zoo Oradea: puiul de capucin brun şi puiul de antilopă GALERIE FOTO

  • Un pui de capucin brun şi unul de antilopă elan sunt noile vedete ale Grădinii Zoologice din Oradea
  • Aceştia s-au năascut pe 9 iunie 2020 şi sunt deja integraţi în familiile lor
592 afișări
Imaginea articolului Cei mai drăgălaşi chiriaşi de la Zoo Oradea: puiul de capucin brun şi puiul de antilopă GALERIE FOTO

Puiul de capucin brun şi mama sa

Un pui de capucin brun şi unul de antilopă elan sunt noile vedete ale Grădinii Zoologice din Oradea. Aceştia au venit pe lume în aceeaşi zi, de 9 iunie 2020, şi sunt deja integraţi în familiile lor.
 
Adminitraţia Domeniului Public (ADP) Oradea anunţă că trei capucini bruni au ajuns la Zoo Oradea în anul 2008, în urma unei donaţii din partea Zoo Debreţin.
 
În prezent, grupul include nu mai puţin de şapte membri, două familii cu trei pui, toţi născuţi în parcul orădean.
 
„Maimuţica stă mai tot timpul cocoţată în cârca mamei sale, obicei practicat aproximativ jumătate de an, aşa simţindu-se mai protejată şi reglându-şi temperatura corpului. Puiul se hrăneşte în mod natural de la mamă, dar a început să mănânce deja şi hrană normală, constând în fructe şi legume”, a spus Florin Ienciu, administratorul Grădinii Zoologice Oradea.
 
Specia de capucin este frecvent întâlnită în pădurile tropicale ale Americii de Sud şi poate avea o speranţă de viaţă, mai ales în captivitate, de până la 45 de ani.
 
Pe lângă puiul de capucin brun, la Zoo Oradea, s-a născut, în aceeaşi zi de 9 iunie, un pui de antilopă elan, cea mai mare specie de antilopă din Africa, care a întregit familia venită în custodie, în anul 2015, de la Zoo Nyiregyhaza.
 
Cuplul de antilope de la Zoo Oradea este format dintr-o femelă de şase ani, un mascul de cinci ani şi puiul, tot mascul, în vârstă de o lună.
 
Specia poate atinge înălţimea de până la 1,8 m şi greutatea de 1.000 de kilograme.
 
Antilopa elan este specific zonelor aride din Africa Centrală şi de Vest.
 
Puii nu au deocamdată un nume, prin urmare doritorii sunt invitaţi să le aleagă unul, devenind astfel părinţii adoptivi ai celor mai tinere exemplare din Zoo Oradea.
 
Grădina este deschisă în fiecare zi, între orele 9.00 – 19.00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici