Cei patru mineri scoşi luni seară vor fi înmormântaţi miercuri

Cei patru mineri ale căror trupuri au fost recuperare luni seară din subteranul minei Petrila vor fi înmormântaţi, miercuri, trei dintre ei în cimitirul din Petrila, iar celălalt la Petroşani.

33 afișări
Imaginea articolului Cei patru mineri scoşi luni seară vor fi înmormântaţi miercuri

Cei patru mineri scoşi luni seară vor fi înmormântaţi miercuri

Primarul oraşului Petrila, Ilie Păducel, a declarat că cei trei mineri care locuiau în Petrila, respectiv Dan Mateş, Daniel Frăţilă şi Nicolae Puian, urmează să fie înmormântaţi, miercuri, la ora 13.00, iar cel de-al patrulea, Attila Elekes, care avea domiciliul în Petroşani, va fi îngropat cu o oră mai târziu.

Potrivit sursei citate, ultimii patru mineri, scoşi marţi seară din subteran, vor fi înmormântaţi în cursul zilei de joi, Trandafir Vişan la Petroşani, iar ceilalţi trei la Petrila.

Cei patru mineri recuperaţi luni seară din subteran se află la capela din Petroşani (Attila Elekes), la cea din Petrila (Dan Mateş şi Daniel Frăţilă), respectiv la locuinţă (Nicolae Puian).

Două explozii au avut loc, sâmbătă, în mina Petrila. În urma deflagraţiilor, 12 mineri şi salvatori au murit, până în prezent fiind recuperate trupurile a opt dintre ei. De asemenea, în urma deflagraţiei alţi 14 mineri au fost răniţi, şase dintre ei fiind internaţi în stare foarte gravă, cu prognostic rezervat, la Spitalul Floreasca şi la Spitalul de Arşi din Capitală.

Trupurile a patru mineri au fost recuperate sâmbătă seară, ei fiind înmormântaţi în cursul zilei de marţi, iar luni seară o echipă de nouă salvatori a adus la suprafaţă alţi patru ortaci morţi în mina de la Petrila.

Salvatorii au adus la suprafaţă şi ultimele patru victime ale exploziilor de la Petrila, trupurile neînsufleţite fiind transportate la Petroşani, la Serviciul de Medicină Legală, a anunţat, marţi, prefectul de Hunedoara, Dan Pricăjan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici