Cei patru turişti care s-au rătăcit în Munţii Baiului au fost recuperaţi de salvatorii montani

Cei patru turişti care s-au rătăcit, sâmbătă, în Munţii Baiului din judeţul Prahova, în timpul unei drumeţii pe munte, au fost recuperaţi de salvatorii montani, trei dintre ei, despre care se credea că ar fi în şoc hipotermic, fiind însă epuizaţi.

26 afișări

Potrivit lui Alexandru Bârţoiu de la Salvamont Buşteni, salvamontiştii şi jandarmii montani au reuşit să-i recupereze, sâmbătă seară, pe cei patru turişti, trei bărbaţi şi o femeie, care se rătăciseră în Munţii Baiului în timpul unei drumeţii pe munte.

Conform sursei citate, unul dintre turişti a ajuns singur la o staţie de captare a apei, iar ceilalţi trei a fost găsiţi în aceeaşi zonă, la un kilometru distanţă.

Cei patru turişti sunt colegi la o facultate din Bucureşti. Doi dintre ei sunt din Capitală, unul este din Zărneşti, iar cel de-al patrulea este din Curtea de Argeş.

Iniţial, salvatorii montani au presupus că trei dintre turişti ar fi intrat în şoc hipotermic, întrucât cel de-al patrulea turist, care a sunat la 112 şi a cerut ajutor, a spus că cei trei colegi cu care se află pe munte se simt foarte rău din cauza frigului.

În momentul în care au fost găsiţi, cei trei erau epuizaţi fizic, în special femeia, care nu era echipată corespunzător.

Turiştii le-au povestit salvamontiştilor că, iniţial, au plecat de la Cabana Susai spre Valea Doftanei, după care au vrut să schimbe traseul şi să ajungă într-o altă zonă, dar s-au rătăcit.

Cei trei au fost duşi, în primă fază, la un refugiu al Salvamont, după care au plecat la Predeal, acolo unde se cazaseră când au ajuns la munte.

Salvatorii montani din staţiunea Azuga, judeţul Prahova, au fost solicitaţi să intervină, sâmbătă după-amiază, pentru recuperarea a patru turişti care s-au rătăcit în Munţii Baiului. Unul dintre cei patru a sunat la 112 şi a povestit că el şi colegii lui nu mai ştiu nici să se întoarcă şi nici încotro să înainteze şi că cei trei prieteni cu care se află pe munte se simt foarte rău din cauza frigului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici