Cei şase copii şi tatăl lor, morţi după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon, au fost înmormântaţi la Rovinari

Cei şase copii cu vârste cuprinse între şase luni şi şapte ani şi tatăl lor de 29 de ani, care au decedat, luni, intoxicaţi cu monoxid de carbon, au fost înmormântaţi, miercuri, în cimitirul din Rovinari, în prezenţa a sute de persoane, în localitate fiind declarată zi de doliu în memoria acestora.

936 afișări

Cheltuielile pentru înmormântarea lui Cosmin Bumbu şi a celor şase copii ai săi au fost suportate de Complexul Energetic Oltenia şi de Primăria Rovinari, trupurile micuţilor fiind aşezate în sicrie albe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Slujba de înmormântare, la care au participat sute de persoane, s-a desfăşurat în Catedrala Ortodoxă din Rovinari, cei şapte fiind apoi înmormântaţi în Cimitirul din Rovinari.

Miercuri, la Rovinari a fost zi de doliu în memoria celor şapte victime care s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la centrala termică din garsoniera în care locuiau. Toate instituţiile şi autorităţile publice, partidele politice, instituţiile de învăţământ şi de cultură din Rovinari au avut obligaţia să arboreze drapelul României în bernă, în această zi fiind interzise orice fel de activităţi cultural-artistice sau sportive.

Sicriele cu trupurile neînsufleţite ale celor şapte victime au fost ridicate, marţi, de la Serviciul de Medicină Legală Gorj şi transportate la Catedrala Ortodoxă din Rovinari, unde au rămas până miercuri, când au avut loc funeraliile.

Marţi, la Rovinari a ajuns şi mama celor şase copii, care era plecată la muncă în Italia de la sfârşitul anului trecut, ea fiind cea care trimitea bani soţului său pentru întreţinerea familiei.

Cei şase copii aveau vârste cuprinse între şase luni şi şapte ani, iar luni dimineaţă aceştia au fost găsiţi morţi, împreună cu tatăl lor, în garsoniera lor aflată la parterul unui bloc din Rovinari.

Iniţial, au fost descoperiţi morţi bărbatul şi cinci dintre copii, ulterior fiind găsit şi un al şaselea copil - un băieţel de cinci ani -, care se afla în spatele unui fotoliu din garsonieră.

Primarul localităţii Rovinari, Dorin Filip, declara că locuinţa în care stăteau aceştia era încălzită cu o instalaţie termică improvizată, care în cursul nopţii de duminică spre luni, nu ar mai fi evacuat gazele în exterior din cauza vântului puternic, astfel că bărbatul şi copiii acestuia s-au intoxicat cu monoxid de carbon. De altfel, şi medicii legişti au stabilit, marţi, în urma necropsiilor, că toate cele şapte persoane au murit intoxicate cu monoxid de carbon.

Administratorul public al oraşului Rovinari, Constantin Podaru, spunea, la rândul său, că victimele au fost găsite după ce doi copii care locuiau la etajul întâi au ajuns la spital cu ameţeli, stabilindu-se că s-au intoxicat cu monoxid de carbon şi că sursa este garsoniera aflată la parter. Astfel, vecinii au spart uşa garsonierei şi i-au descoperit pe copii şi pe tatăl acestora, care erau morţi.

Femeia mai are un copil din altă căsătorie, o fată de 14 ani, care este cea mai mare dintre fraţi şi care a scăpat cu viaţă întrucât se afla la bunica sa din Târgu Jiu.

Reprezentanţii Distrigaz Sud Reţele precizau, luni, că nu au fost depistate scurgeri de gaze în reţeaua de gaz a blocului de garsoniere din Rovinari unde s-a produs tragedia, cauza fiind o improvizaţie la instalaţia de gaz din locuinţa victimelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici