Cel mai în vârstă donator din Moldova: Au fost prelevate organe de la un bărbat de 76 de ani

Medicii ieşeni au prelevat ambii rinichi ai unui bărbat de 76 de ani, aflat în moarte cerebrală, care a devenit astfel cel mai în vârstă donator din zona Modovei. Cei doi rinichi au fost transplantaţi la Spitalul Clinic C. I. Parhon unei femei de 62 de ani şi unui bărbat de 54.

787 afișări
Imaginea articolului Cel mai în vârstă donator din Moldova: Au fost prelevate organe de la un bărbat de 76 de ani

Cel mai în vârstă donator din Moldova: Au fost prelevate organe de la un bărbat de 76 de ani,

Operaţia de prelevare a rinichilor a avut loc în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică la Spitalul Sfântul Spridon din Iaşi. Donatorul, un bărbat de 76 de ani, era în moarte cerebrală după ce a suferit arsuri şi intoxicaţii cu monoxid de carbon în urma unui incendiu.

„Este cel mai bătrân donator pe care l-am avut. Era un pacient de 76 de ani, intoxicat cu monoxid de carbon, de la care s-au putut preleva doar rinichii, ţesutul nici nu intra în discuţie din cauză că suferise arsuri pe o suprafaţă mare de corp, iar restul organelor la această vârstă nu erau eligibile pentru transplant", a declarat Raluca Neagu Movilă, coordonatorul Centrului Regional de Transplant Iaşi.

Cei doi rinichi au fost transplantaţi la Spitalul C. I. Parhon.

„Sunt doi pacienţi, un bărbat şi o femeie. Bărbatul are 54 de ani, făcea dializă de la începutul anului acesta, la Târgu Neamţ. Iar pacienta este o doamnă de 62 de ani care făcea dializă peritoneală de anul trecut şi era în evidenţa centrului din Galaţi", a spus Ionuţ Nistor, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic C. I. Parhon din Iaşi.

Evoluţia celor doi pacienţi după operaţie este una bună.

Aceasta a fost a treia prelevare de la un donator aflat în moarte cerebrală făcută în acest an la Iaşi.

„Este a treia prelevare, noi potenţiali donatori am avut mai mulţi în ultima vreme, însă au fost foarte multe refuzuri ale familiei pentru că donatorii erau şi foarte tineri. Ultimul, care a fost în urmă cu câteva zile, era un băiat de 18 ani, din Botoşani, victima unui accident de motocicletă şi familia a refuzat prelevarea", a mai spus Raluca Neagu Movilă, coordonatorul Centrului Regional de Transplant.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici