Cel mai mare pelerinaj al catolicilor din România, la Şumuleu Mic. Zeci de mii de oameni participă

  • Peste 40.000 de credincioşi au venit la pelerinajul organizat cu prilejul Rusaliilor la Şumuleu Ciuc.
  • La pelerinaj au fost prezenţi şi ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, dar şi primarul oraşului Miercurea Ciuc, Attila Korodi.
  • Eduard Novak: „Chiar dacă anul acesta nu suntem atât de mulţi cum ne-am obişnuit, energia locului este una aparte”.
882 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare pelerinaj al catolicilor din România, la Şumuleu Mic. Zeci de mii de oameni participă

Cel mai mare pelerinaj al catolicilor din România, la Şumuleu Mic. Zeci de mii de oameni participă

Peste 40.000 de credincioşi au venit la pelerinajul organizat cu prilejul Rusaliilor la Şumuleu Ciuc. Evenimentul a fost anulat anul trecut, în contextul masurilor de prevenire a extinderii pandemiei de coronavirus, conform Aleph News.
 
Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului, a fost de asemenea prezent la evenimntul care are loc în această sâmbătă, la Şumuleu Ciuc. Acesta a menţionat că pelerinajul reprezintă un pas important către normalitate şi îndeamnă oamenii la vaccinare.
 
Este o imensă bucurie să fiu astăzi aici la Pelerinajul de Rusalii, de la Şumuleu Ciuc, să fiu iarăşi parte a acestei tradiţii atât de importante pentru noi. Pelerinajul de la Şumuleu Ciuc este cel mai important eveniment pentru maghiarii de pretutindeni, găzduind anual sute de mii de oameni. Chiar dacă anul acesta nu suntem atât de mulţi cum ne-am obişnuit, energia locului este una aparte. Bucuria este cu atât mai mare, cu cât anul trecut evenimentul a fost suspendat din cauza pandemiei. Mă bucur că UDMR a făcut posibil acest lucru. Le mulţumesc colegilor din Coaliţie, Consiliului local şi Consiliului Judeţean”, a scris Novak pe Facebook.  
 
Este un pas important către normalitatea căreia i-am dus dorul cu toţii. Haideţi să ne-o recâştigăm, fiind responsabili! Vaccinarea este soluţia de a reveni la vieţile noastre de dinainte de pandemie”, a completat el. 
 
Pelerinajul Rusaliilor catolice organizat la Şumuleu Ciuc este considerat cel mai mare din Europa Centrală şi de Est şi a început în urmă cu aproape patru secole şi jumătate.
 
La eveniment a fost prezent şi primarul din Miercurea Ciuc, Attila Korodi. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici