Cel puţin 14 morţi în urma furtunilor din Texas, Arkansas, Oklahoma şi Kentucky

  • Guvernatorul statului Kentucky, Andy Beshear, a declarat stare de urgenţă luni dimineaţa, după ce furtuni cu tornade au măturat câmpiile sudice şi Ozarks din SUA, provocând moartea a cel puţin 14 persoane şi distrugând sute de clădiri.
  • Meteorologii avertizează asupra unor fenomene meteo severe.
69 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 14 morţi în urma furtunilor din Texas, Arkansas, Oklahoma şi Kentucky

„Vremea severă continuă să se deplaseze prin Commonwealth cu multiple rapoarte de pagube provocate de vânt şi tornade”, a declarat Beshear într-o postare, pe X.

Cel puţin şapte persoane au pierit şi aproape 100 au fost rănite sâmbătă seară, când o tornadă puternică a lovit comunităţi din nordul Texasului, în apropiere de graniţa cu Oklahoma, a declarat guvernatorul Greg Abbott într-o conferinţă de presă a doua zi.

Duminică, în timp ce furtunile s-au deplasat spre nord-est, dezlănţuind o vreme extremă în zona centrală a SUA, un peisagist a fost ucis de un copac doborât de vântul care a suflat până la 130 de kilometri pe oră în Louisville, Kentucky, a anunţat poliţia, potrivit Reuters.

Serviciul meteorologic a avertizat că alte furtuni se vor deplasa prin văile Ohio şi Tennessee, aducând un amestec de vânturi devastatoare, grindină de mari dimensiuni şi mai multe tornade, precum şi ploi torenţiale puternice capabile să declanşeze inundaţii fulgerătoare.

Ultimul episod de vreme extremă a avut loc la doar câteva zile după ce o tornadă puternică a distrus un oraş rural din Iowa, omorând patru persoane, iar săptămâna trecută, mai multe tornade au atins Texasul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici