Cel puţin 21 morţi în incendiul de la o mină din Kazahstan

Cel puţin 21 persoane au murit într-un incendiu într-o mină din Kazahstan, iar numărul lor creşte, a anunţat sâmbătă ArcelorMittal Temirtau, unitatea locală a producătorului de oţel cu sediul în Luxemburg care operează mina.

81 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 21 morţi în incendiul de la o mină din Kazahstan

Cel puţin 16 morţi în incendiul de la o mină din Kazahstan

Cel puţin 21 de persoane au murit în incendiul la o mină din Kazahstan, a anunţat sâmbătă ArcelorMittal Temirtau (MT.LU), unitatea locală a producătorului de oţel cu sediul în Luxemburg care operează mina.

Dintre cele 252 de persoane aflate la mina Kostenko, 208 au fost evacuate, iar 18 au cerut ajutor medical, a precizat compania, conform Reuters.

Aproximativ 23 de persoane nu fuseseră localizate până la ora 12.00 (06.00 GMT).

Preşedintele kazah Kassym-Jomart Tokayev, care a transmis condoleanţe familiilor victimelor, a ordonat cabinetului său să oprească cooperarea în domeniul investiţiilor cu ArcelorMittal Temirtau.

Luna trecută, prim-vicepremierul Roman Sklyar a declarat reporterilor că Kazahstanul se află în discuţii cu potenţiali investitori care ar putea prelua uzina.

Cabinetul era nemulţumit de faptul că ArcelorMittal nu şi-a îndeplinit obligaţiile de investiţii, nu a modernizat echipamentele şi nu a asigurat siguranţa lucrătorilor după o serie de accidente mortale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
kazahstan,
mină,
decese

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici