Cele mai importante criterii de luat în considerare atunci când alegeţi o cădiţă de duş (P)

121 afișări
Imaginea articolului Cele mai importante criterii de luat în considerare atunci când alegeţi o cădiţă de duş (P)

Amenajarea casei este un pas important ce face ca orice construcţie să devină o locuinţă. De la ideile sofisticate de design interior potrivite în living, până la cele practice pentru bucătărie şi hol, precum şi cele minimaliste pentru dormitor sau camera copilului, tot în această categorie se încadrează şi ideile de amenajare a băii. Baia, fiindcă trebuie să fie mereu curată şi parfumată, merită să fie utilată cu cele mai frumoase piese de mobilier care să inspire aceste caracteristici. De la căzi în stil vintage, până la cele moderne; de la chiuvete cu picioare înalte până la cele fixate în perete; de la duşuri cu hidromasaj şi scăunele adecvate, până la duşuri simple, aveţi o mulţime de posibilităţi de amenajare. Astfel că, dacă v-aţi decis să optaţi pentru un duş în baia dumneavoastră, în rândurile ce urmează vă vom ajuta să alegeţi o cădiţă potrivită spaţiului de care dispuneţi.

Dacă sunteţi în căutarea unei cădiţe de duş perfecte pentru uzul zilnic, în articolul de azi vă vom sfătui în materie de adâncimi, forme, materiale, dimensiuni şi culori, astfel încât să o alegeţi pe cea mai bună pentru nevoile familiei. Cu aceste sfaturi, suntem siguri că veţi reuşi să amenajaţi baia casei cu stil şi eleganţă şi că veţi alege cădiţa potrivită.

Criterii de alegere a cădiţei de duş

  1. Adâncimea – este un criteriu important deoarece, la duş, intră în calcul şi funcţionalitatea. O cădiţă duş joasă este potrivită pentru persoanele cărora le place să se spele rapid – o împrospătare scurtă. Aceasta nu va păstra apa sub picioare, ci o va lăsa să se scurgă repede. O cădiţă înaltă, pe de altă parte, va lăsa apa să ajungă până la nivelul gleznelor, fapt ce vă va ajuta să vă încălziţi mai repede şi să profitaţi de spuma apărută la spălare. Iar o cădiţă semi-înaltă, poate fi varianta perfectă între cele două. Dacă nu vă place să simţiţi temperatura scăzută a cădiţei pe tălpi, dar nici să aveţi picioarele sub apa fierbinte nu vă surâde, atunci optaţi pentru acest model. Este o îmbinare utilă între confort şi funcţionalitate.
  2. Forma – şi acesta este un criteriu de luat în considerare. Există trei tipuri de cădiţe, şi anume, cele rectangulare, cele semi-rotunde şi cele pătrate. În funcţie de spaţiul de care dispuneţi în baie, puteţi opta pentru o cădiţă rectangulară cu rigolă duş, perfectă pentru zonele înguste. Dacă aveţi o baie mai spaţioasă, atunci puteţi alege o cădiţă pătrată. Iar dacă vă doriţi să instalaţi duşul în colţ, cu cea semi-rotundă nu veţi da greş.
  3. Materialul – majoritatea cădiţelor sunt confecţionate din acril, material durabil şi uşor de curăţat. Vă vor oferi confort în timpul duşului şi vor fi prietenoase cu design-ul băii. Mai există şi variante confecţionate din marmură. Acestea sunt ceva mai costisitoare, însă vor da un aspect de lux încăperii, datorită modelelor sale. Şi nu în ultimul rând, puteţi alege varianta din compozit. Fiind confecţionată dintr-un amestec de mai multe materiale, această variantă îşi va menţine utilitatea pe o perioadă lungă de timp. Tot ce contează este bugetul dumneavoastră şi cum vă doriţi să amenajaţi.
  4. Dimensiunea şi culoarea – aceste ultime criterii sunt lăsate la urmă deoarece nu au o importanţă chiar aşa de mare. Aici intervine din nou mărimea băii, dar şi dorinţele de design interior pe care le aveţi. Alegeţi în conformitate cu spaţiul de care dispuneţi, precum şi cu potrivirea cu restul locuinţei. Dacă aveţi o casă în stil rustic, o cădiţă bej sau crem se va asorta de minune. Dacă stilul ales este unul mediteranean, cădiţa clasică albă va fi cea mai bună variantă. Iar dacă stilul locuinţei dumneavoastră este unul minimalist, o cădiţă neagră îşi va face treaba la perfecţie.

Acum că aţi aflat care sunt marile criterii de care trebuie să ţineţi cont când alegeţi o cădiţă de duş, sperăm că v-am inspirat să daţi un search în mediul online şi să profitaţi de ofertele disponibile. După mai multe căutări, cu siguranţă veţi ajunge la decizia potrivită atât stilului dumneavoastră de viaţă, cât şi design-ului interior. Happy shopping!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici