Celestini către Stăncescu privind fabrica din Videle: Vreau garanţii 100% că nu sunt controlat un an - VEZI INTERCEPTĂRI

Antonello Celestini i-a spus lui Marius-Cătălin Stăncescu, în discuţia privind promisiunea remiterii unui milion de euro către preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, că nu va deschide fabrica de ţigarete din localitatea Videle dacă nu are garanţie 100% că afacerea nu-i va fi controlată un an de zile.

340 afișări
Imaginea articolului Celestini către Stăncescu privind fabrica din Videle: Vreau garanţii 100% că nu sunt controlat un an - VEZI INTERCEPTĂRI

Marius Stăncescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Redăm interceptarea discuţiei dintre Marius-Cătălin Stăncescu şi Antonello Celestini din 25 noiembrie 2010, conform referatului cu propunere de arestare făcută de DNA, obţinut de MEDIAFAX.

"Stăncescu Marius Cătălin: Dacă vrei să faci în vreun fel tre' să spui din timp ca să acţionez din timp, ştii?

Celestini Antonello: Nu! Nu, acuma, tu trebuie... Eu până-n patru sunt aicea. Eu trebuie până-n patru dacă tu vorbeşti...

Stăncescu Marius Cătălin: A, tu vrei să vorbesc deja să vedem dac-o putem face!

Celestini Antonello: Nu, dacă pe partea întâi am vorbit cu prietenu' meu care are fabrică...

Stăncescu Marius Cătălin: Direct acolo... (neinteligibil)...

Celestini Antonello: Am vorbit cu prietenu' meu care are fabrică! Dacă e o.k.

Stăncescu Marius Cătălin: Da' nu ce am vorbit noi cu fabrica aia! A, vrei cu aia!

Celestini Antonello: Da, repede! Un an de zile şi atât. Gata!

Stăncescu Marius Cătălin: (vorbeşte în şoaptă - n.n.)... (neinteligibil)....

Celestini Antonello: (neinteligibil)....

Stăncescu Marius Cătălin: Am înţeles! Da, da, da!

Celestini Antonello: Am făcut calculu', am vorbit deja cu omu' acolo, la Videle ... (neinteligibil)...

Stăncescu Marius Cătălin: (vorbeşte în şoaptă - n.n.): Mi-ai zis, da!

Celestini Antonello: (vorbeşte în şoaptă - n.n.) Am vorbit cu el, a zis că cantitatea care se poate face, am văzut totu', am făcut un calcul,... (neinteligibil)... aşa, aşa şi aşa, curat, unu' dincolo, unu' încoace!

Stăncescu Marius Cătălin: Într-un an!

Celestini Antonello: Ce?

Stăncescu Marius Cătălin: În cât timp?

Celestini Antonello: Pe lună! Pe lună, băi!

Stăncescu Marius Cătălin: Pe lună?

Celestini Antonello Pe lună! Un an şi gata! Fă socoteala!

Stăncescu Marius Cătălin: Unu' aşa, unu' aşa?

Celestini Antonello: Păi, unu' - unu'! Unu' cu fiecare, trebuie împărţit! Împărţitu' cinci sute de milioane, cât e?... (neinteligibil)..

Stăncescu Marius Cătălin: Păi, nu! Şi mergi cu cinci sute şi cinci sute.

Celestini Antonello: (vorbeşte în şoaptă - n.n.): Şi cu patru mii de.... (neinteligibil)... patru mii de ... (neinteligibil)... pe lună şi unu, doi milioane curaţi! Dom'ne, fabrica poa' să facă până la cinci, şase mii pe lună! Facem două mil...

Stăncescu Marius Cătălin: (vorbeşte în şoaptă - n.n.) Da' eu ce tre' să.... (neinteligibil)... dacă tu faci două milioane pe lună? Un milion....

Celestini Antonello: Un milion la el, un milion la noi! El trebuie să se-nţeleagă cum împărţim ... (neinteligibil)... cu noi şi atâta e! Da!

Stăncescu Marius Cătălin: (vorbeşte în şoaptă - n.n.) Deci, eu îi spun lui... ă... un milion pentru chestia .... (neinteligibil)... partea lu', să zic aşa, că nu trebuie s-o suportaţi voi!

Celestini Antonello: (vorbeşte în şoaptă - n.n.): Nu e bine! El, el trebuie să o suporte! Noi suntem deja....

Stăncescu Marius Cătălin: (vorbeşte în şoaptă - n.n.): Şi o să-i zic partea mea e la el!

Celestini Antonello: (vorbeşte în şoaptă - n.n.): Da, noi suntem deja în ... (neinteligibil)... eu cu ... (neinteligibil)...

Stăncescu Marius Cătălin: (vorbeşte în şoaptă - n.n.): O să-i zic de partea mea e la el!

Celestini Antonello: Da!

Stăncescu Marius Cătălin: Să-mi iau şi eu zece la sută! Ce p..a mea!

Celestini Antonello: ... (neinteligibil)... fiecare lună... (neinteligibil)... unde trebuie ... (neinteligibil)... şi la revedere! Un an de zile, dar nu tre' să ne atingă nimeni un an de zile! Trebuie să fim siguri sută la sută! Eu nu pornesc dacă n-am garanţia asta!

Stăncescu Marius Cătălin: (vorbeşte în şoaptă - n.n.): Ştii ce se-ntâmplă? Tu nu trebuie s-apari!

Celestini Antonello: (vorbeşte în şoaptă - n.n.): Nu că eu vre... Eu n-apar, eu nu vreau s-apar!

Stăncescu Marius Cătălin: (vorbeşte în şoaptă - n.n.): Ai înţeles?"

Şi Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a consemnat - în decizia de arestare a avocatului Marius Stăncescu şi a consilierului superior ANAF Adrian Gavrilă - că "la data de 25 noiembrie 2010 între inculpatul S. M.-C. (Marius Cătălin Stăncescu-n.r.) şi denunţătorul C.A. (Antonello Celestini-n.r.) a avut loc o întâlnire înregistrată în mediul ambiental, în baza autorizaţiei emisă de instanţă, ocazie cu care "învinuitul l-a lăsat să creadă că are influenţă pe lângă preşedintele ANAF, numitul B.S. (Blejnar Sorin-n.r.) şi-l asigură că intervine la acesta pentru a-l proteja în activităţi de contrabandă cu ţigări".

Concret, inculpatul avocatul Stăncescu şi denunţătorul Celestini au stabilit ca "acesta din urmă să înfiinţeze o fabrică de ţigarete în localitatea Videle care să funcţioneze clandestin".

"Potrivit acestei înţelegeri, denunţătorul C.A. urma să se ocupe de funcţionarea fabricii, de găsirea muncitorilor, iar Stăncescu, prin influenţa pe care o are pe lângă preşedintele ANAF, îi va asigura protecţia în sensul că nu se vor efectua controale şi-l lasă să lucreze liniştit", a notat judecătorul în motivarea deciziei sale, făcută publică vineri şi obţinută de agenţia MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, inculpatul Stăncescu a acceptat promisiunea denunţătorului C.A. ca, prin intermediul său, să se remită suma de 1.000.000 de euro preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar, şi a pretins pentru sine un procent de zece la sută pentru intervenţia sa pe lângă preşedintele Agenţiei.

Curtea de Apel Bucureşti a emis mandate de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pe numele consilierului superior Adrian Gavrilă şi a avocatului Marius Stăncescu, sub acuzaţia de trafic de influenţă, judecătorul admiţând propunerea procurorului Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Avocatul Ioan Cazacu, apărătorul lui Marius Cătălin Stăncescu, a declarat, miercuri, la ieşirea din sala de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti care dezbate propunerea de arestare preventivă a acestuia, că DNA nu ar avea probe în legătură cu acuzaţiile pe care le face.

"Este o încercare disperată a DNA de a fabrica probe în acest dosar, prin alăturarea clientului meu - un avocat şi expert în acelaşi timp în audit financiar contabil - de o persoană din cadrul ANAF, cu care nu are nicio legătură", a susţinut avocatul Cazacu.

Apărătorul lui Stăncescu a explicat că, în opinia procurorii, ar încerca în acest fel să ajungă la şeful ANAF, Sorin Blejnar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici