Centre de informare despre situaţia românilor de peste Prut, în Piaţa Universităţii

Organizaţiile studenţilor basarabeni din Bucureşti şi Timişoara vor oferi informaţii despre situaţia românilor de peste Prut referitoare la redobândirea cetăţeniei româneşti pentru aceştia, în cadrul unei campanii care va avea loc în Piaţa Universităţii din Capitală, precum şi în Timişoara.

17 afișări
Imaginea articolului Centre de informare despre situaţia românilor de peste Prut, în Piaţa Universităţii

Centre de informare despre situaţia românilor de peste Prut, în Piaţa Universităţii (Imagine arhivă: Mediafax Foto)

Studenţii basarabeni lansează, astfel, o campanie de susţinere a redobândirii cetăţeniei româneşti pentru persoanele care au pierdut acest drept în urma semnării Pactului Molotov-Ribbentrop, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiilor studenţeşti.

Tinerii doresc, concret, aplicarea OUG 36/2009, privind modificarea şi completarea Legii cetăţeniei române 21/1991, acordarea acestui drept reprezentând "o formă minimă de protecţie, în scopul garantării drepturilor democratice care decurg din calitatea de cetăţean european", în opinia studenţilor.

Printre obiectivele campaniei a cărei durată este nelimitată se numără solidarizarea românilor cu tinerii basarabeni, informarea acestora din urmă despre modalitatea de obţinere a cetăţeniei române, integrarea în societatea românească a studenţilor basarabeni veniţi în ţară şi menţinerea legăturilor cu românii de peste Prut.

Reprezentanţii organizaţiilor au reacţionat, astfel, la recentele evenimente din Chişinău, după anunţarea rezultatelor alegerilor parlamentare, potrivit sursei citate.

Tinerii vor crea, în cadrul acestui program, centre de informare în corturi amplasate în Piaţa Universităţii şi în alte locaţii din Timişoara. Între orele 16.00 şi 19.00, timp de câteva săptămâni, în corturi vor fi difuzate melodii patriotice româneşti, iar studenţii vor împărţi celor interesaţi, contra cost, pliante, CD-uri şi tricouri cu mesajele campaniei.

Sloganurile campaniei sunt "Basarabie, cetăţenia e dreptul tău!" şi "Basarabia, Pământ Românesc".

Totodată, organizatorii vor susţine conferinţe de presă pentru mediatizarea campaniei, vor lipi afişe şi vor distribui materiale promoţionale în locaţiile cheie din Bucureşti şi alte oraşe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici