Cum este organizat centrul de vaccinare COVID-19 de la Universitatea de Medicină Veterinară din Iaşi. Rector: „Am vrut să dăm o mână de ajutor”

  • USAMV Iaşi a făcut cerere pentru un centru de vaccinare anti COVID-19 în campus
  • Centrul va fi organizat într-un cămin unde sunt şi cabinetele medicale
  • Universitatea a primit aprobare de la DSP, iar săptămâna viitoare vor deschide centrul
900 afișări
Imaginea articolului Cum este organizat centrul de vaccinare COVID-19 de la Universitatea de Medicină Veterinară din Iaşi. Rector: „Am vrut să dăm o mână de ajutor”

Dacă vrei să ajuţi se poate. Ne arată acest lucru ce de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iaşi. Conducerea universităţii a făcut cerere pentru deschiderea unui centru de vaccinare în campus şi au primit acordul. Acesta va fi organizat într-un cămin, unde sunt şi cabinetele medicale. La sfârşitul săptămânii viitoare centrul va fi deschis. Acesta va avea două cabinete şi o echipă de şase persoane. Un medic pentru triajul epidemiologic, încă un medic şi o asistentă pentru vaccinare. Un operator care va introduce datele personale şi încă un medic de rezerză, dacă pacienţii prezintă complicaţii. 

Centrul de vaccinare aredouă căi de acces. Se va intra pe bază de cartelă, iar din hol pacientul intră într-o sală unde se va face triajul epidemiologic şi v-a fi înregistrat. Apoi vine în cabinet unde va fi vaccinat. Sunt două paturi, unul de rezervă, în cazul în care cineva se simte rău. După vaccin, pacientul va merge în sala de aşteptare. Aici pot sta maxim 4 persoane, este distanţă suficientă între ele, aproxiamtiv 10 metri. După ce trec cele 15-20 de minute, pacientul iese pe partea cealaltă a clădirii.

Gerard Jităreanu, rectorul universităţii, spune că a vrut să dea o mână de ajutor. Aici vor putea fi vaccinaţi profesorii, studenţii, dar şi alte persoane care se înscriu pe platformă. Universitatea are 250 de cadre didactice şi aproximativ 5000 de studenţi.

„Astăzi sau cel târziu luni va fi o vizită în teren pentru a se convinge că lucrurile stau bine. În jurul datei de 7-8 februarie centrul va fi operaţional, rămâne să sosească şi dozele de vaccin”, explică Gerard Jităreanu.

De pe 8 februarie în judeţul Iaşi vor mai fi deschise alte şapte fluxuri de vaccinare: două doar pentru profesori, din care unul la Universitatea de Medicină şi Farmacie. Restul vor fi în comune din judeţ.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici