Cererea deputatului Cornel Resmeriţă de anulare a raportului ANI în cazul său, respinsă de instanţă

Curtea de Apel Alba Iulia a respins cererea deputatului PSD Cornel Cristian Resmeriţă de a anula raportul de evaluare al ANI, care stabilise existenţa unui conflict de interese de natură administrativă, întrucât parlamentarul şi-a angajat fratele în funcţia de consilier, sentinţa nefiind definitivă.

98 afișări
Imaginea articolului Cererea deputatului Cornel Resmeriţă de anulare a raportului ANI în cazul său, respinsă de instanţă

Cererea deputatului Cornel Resmeriţă de anulare a raportului ANI în cazul său, respinsă de instanţă (Imagine: Camera Deputaţilor)

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Curtea de Apel Alba Iulia, instanţa a respins ca nefondată acţiunea în contencios administrativ formulată de deputatul Cornel-Cristian Resmeriţă împotriva Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), parlamentarul cerând anularea raportului de evaluare întocmit de ANI, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, competenţa soluţionării recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Considerentele care au stat la baza acestei sentinţe vor putea fi făcute publice după ce hotărârea va fi motivată”, se arată în comunicat.

Agenţia Naţională de Integritate ceruse, în ianuarie, Parchetului instanţei supreme, să îl cerceteze pe deputatul Cornel Cristian Resmeriţă pentru conflict de interese, întrucât acesta şi-a angajat fratele în funcţia de consilier la biroul său parlamentar din judeţul Hunedoara.

Potrivit ANI, Cornel Cristian Resmeriţă a fost în conflictul de interese în materie administrativă, pentru că în 2009 a încheiat un contract cu fratele său, Lucian Marius Resmeriţă, prin care acesta a fost angajat în funcţia de consilier la Biroul parlamentar nr. 275 din localitatea Vulcan, judeţul Hunedoara.

Lucian Marius Resmeriţă a obţinut în perioada în care a fost angajat la biroul parlamentar al fratelui său, respectiv din ianuarie 2009 până în aprilie 2012, suma de 56.876 de lei (aproximativ 12.600 de euro), se arăta într-un comunicat al ANI.

Astfel, Cornel Cristian Resmeriţă a încălcat prevederile articolului 70 din Legea 161/2003, potrivit cărora "prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative", precum şi ale articolului 71, conform cărora "principiile care stau la baza prevenirii conflictului de interese în exercitarea demnităţilor publice şi funcţiilor publice sunt: imparţialitatea, integritatea, transparenţa deciziei şi supremaţia interesului public".

Cornel Cristian Resmeriţă este deputat din 2008, din partea PSD.

El este fiul primarului municipiului hunedorean Lupeni - Cornel Resmeriţă - aflat în arest la domiciliu în dosarul “Gala Bute”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici