Cererea lui Kovesi de recuzare a procurorului Adina Florea, respinsă de Gheorghe Stan, şeful Secţiei de anchetă

Procurorul-şef al Secţiei pentru anchetarea magistraţilor, Gheorghe Stan, a respins cererea formulată de Laura Codruţa Kovesi de recuzare a procurorului Adina Florea, cea care instrumentează dosarul în care fosta şefă a DNA are calitatea de suspect.

9202 afișări
Imaginea articolului Cererea lui Kovesi de recuzare a procurorului Adina Florea, respinsă de Gheorghe Stan, şeful Secţiei de anchetă

Gheorghe Stan, şeful Secţiei de anchetă, a respins cererea lui Kovesi de recuzare a Adinei Florea

Gheorghe Stan, şeful Secţiei de anchetare a magistraţilor, a respins cererea Laurei Codruţa Kovesi de recuzare a Adinei Florea, cea care se ocupă de dosarul fostei şefe DNA, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Fostul procuror şef al DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat, la ieşirea de la audierile din Secţia pentru Investigarea Magistraţilor, că i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect şi că a făcut două cereri de recuzare.

„Am recuzat procurorul de caz şi procurorul şef de secţie. Mi s-a adus la cunoştinţă învinuirea şi calitatea de suspect. Am depus două cereri. După ce am depus cererea de recuzare, procurorul de caz a spus că îmi va comunica răspunsul la cele două cereri (...) Motivul este din Codul de Procedură Penală, afectarea imparţialităţii”, a declarat Laura Codruţa Kovesi, la ieşirea din sediul Parchetului General.

Kovesi a mai spus că nu a fost dispusă o măsură preventivă în cazul său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici