Cernea: România va fi pe lista ţărilor homofobe dacă se adoptă amendamentul privind căsătoria

Deputatul independent Remus Cernea a declarat, miercuri, că România va fi pusă pe lista ţărilor homofobe dacă amendamentul adoptat de Comisia de revizuire a Constituţiei care defineşte căsătoria ca relaţie dintre un bărbat şi femeie va fi validat de plen şi de referendum.

669 afișări
Imaginea articolului Cernea: România va fi pe lista ţărilor homofobe dacă se adoptă amendamentul privind căsătoria

Remus Cernea (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Întrebarea care se pune e de ce facem o nouă Constituţie - pentru a avea mai multă democraţie în România sau mai puţină democraţie? Decizia de azi a Comisiei reflectă acest lucru, din păcate, că se doreşte mai puţină democraţie în România, mai puţine drepturi şi libertăţi individuale", a spus Cernea.

El a arătat că speră ca amendamentul adoptat miercuri, care defineşte căsătoria ca relaţie între un bărbat şi o femeie să fie invalidat de plen.

"Dacă decizia va fi confirmată de plen, România va fi pusă pe lista ţărilor homofobe. Este absurd şi nu s-a invocat niciun argument azi în discuţii în favoarea unui astfel de amendament care defineşte prin Constituţie - absurd - căsătoria drept relaţia dintre un bărbat şi o femeie", a mai spus Cernea.

El a arătat că adoptarea acestui amendament este un mare pas înapoi pentru democraţie şi care nu reflectă decât atitudinea nedemocratică şi prejudecăţile care vor pune România într-o lumină extrem de nefavorabilă pe plan european.

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat, miercuri, un amendament care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între "un bărbat şi o femeie", sintagmă care înlocuieşte cuvântul "soţi", prezent în textul actual al Legii fundamentale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici